Istorijski uspjeh sada je tako blizu

Ako je suditi po tri uvodna kola, Sutjeska će po svemu sudeći ostvariti istorijski uspjeh i postati prva ekipa u nezavisnoj Crnoj Gori koja je odbranila titulu

52 pregleda0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Ivan Petrušić
11.03.2014. 11:03h

Pobjedom u gradskom derbiju nad Čelikom, fudbaleri Sutjske napravili su značaj korak ka ostvarenju cilja - odbrani titule! Izabranici Dragana-Gage Radojičića dobrom markacijom, sigurnom igrom na sredini terena i pogotkom onda kada je to bilo najpotrebnije, stigli su do tri dragocjena boda, i što je najvažnije, sada na miru gledaju sa vrha najbliže pratioce.

Ako je suditi po tri uvodna kola, Sutjeska će po svemu sudeći ostvariti istorijski uspjeh, s obzirom na to da od sticanja crnogorske nezavisnosti nijedan klub nije uspio da odbrani titulu. Dakle, tradicija bi mogla biti srušena u osmom šampionatu Crne Gore…

Svakako jedan od najzaslužnih za trijumf nad Čelikom je Ivan Janjušević, koji je u 20. minutu zaustavio udarac Darka Zorića sa bijele tačke.

"Znali smo da će utakmica biti tvrda i to se ispostavilo kao tačno. Vodila se žestoka borba na sredini terena, gdje su oba rivala željela prevlast. Tokom svih 90 minuta bili smo disciplinovani i nismo dozvolili da nam rival ulazi u šanse. Dobra stvar je što smo relativno rano stigli do gola, a još bolja jer protivnik nije uspio da realizuje najstrožu kaznu. Sve smo podredili rezultatu i to je jedan od razloga što je izostala ljepota u igri. U derbi mečevima greške se skupo plaćaju, a tim koji prvi postigne gol znatno je bliži uspjehu. Na našu sreću stigli smo do vođstva, mogli smo da postignemo još koji gol, ali najvažnije je što smo sačuvali sopstvenu mrežu. Vjerujem da ćemo i u narednim mečevima dokazati da smo najbolji", rekao je Janjušević.

Bez pretjerane euforije u redovima aktuelnog šampiona stavljena je tačka na posljednji meč. Kako to i dolikuje ekipama koje su gladne uspjeha, Janjušević i saigrači sve misli usredsredili su ka narednom susretu protiv Mladosti.

"Za pet dana očekuje nas težak meč na Starom aerodromu. Mladost se bori za opstanak i bodovi su joj prijeko potrebni. Nakon što smo poraženi nedavno na Cetinju, sa novog gostovanja želimo da se vratimo sa bodovima. Imamo dovoljno vremena da analiziramo našeg prvog protivnika i spremimo taktiku, koja će nam donijeti uspjeh. Najbitnije je ne gubiti bodove, na pojedinim gostovanjima i bod je značajan. Da smo na Cetinju došli do remija, utisak bi bio potpun, međutim, nećemo se obazirati na ono šta je bilo. Loš dan je možda došao u pravom trenutku. Ponoviću - fokusirani smo na Mladost", zaključio je Janjušević.