Glavni grad i KCCG formiraće zajedničku radnu grupu

Vuković je, kako se navodi, istakao da rukovodstvo KCCG može da računa na bezrezervnu podršku nove gradske uprave

357 pregleda1 komentar(a)
Ivan Vuković, Jevto Eraković, Nermin Abdić, Foto: PG Biro
15.08.2018. 14:54h

Glavni grad i Klinički centar Crne Gore (KCCG) formiraće zajedničku radnu grupu u cilju pružanja kvalitetnijih usluga i stvaranja boljih uslova u okviru te zdravstvene ustanove, saošteno je iz PG Biroa.

Na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i direktora KCCG Jefta Erakovića ocijenjeno je bi saradnju trebalo intenzivirati i, kroz zajednički angažman gradskih službi i menadžmenta te zdravstvene ustanove, podići zdravstveni sistem na viši nivo.

Vuković je, kako se navodi, istakao da rukovodstvo KCCG može da računa na bezrezervnu podršku nove gradske uprave.

„Kako u pružanju servisnih usluga nadležnih gradskih službi, tako i u dijelu realizacije kapitalnih investicija kao što je izgradnja novih klinika i zdravstvenih ustanova u Podgorici, jer je to interes svih građana Glavnog grada“, rekao je Vuković.

On je kazao da je KCCG posebno važna institucija i da će Glavni grad biti pouzdan partner u rješavanju dogovorenih zajedničkih aktivnosti, kako bi unaprijedili postojeće stanje i ambijent te ustanove, s obzirom na njegov značaj, ne samo za Podgoricu, nego i čitavu Crnu Goru.

Eraković je zahvalio Vukoviću na razumijevanju i podršci i upoznao ga sa najznačajnijim aktivnostima i planovima KCCG u narednom periodu koji će, kako jee naveo, doprinijeti većem kvalitetu zdravstvenih usluga i efikasnijem radu ustanove na čijem je čelu.

„On je uvjeren da će saradnja Glavnog grada i KCCG, na obostrano zadovoljstvo, biti još intenzivnija i posvećena opštem interesu, jer je ta zdravstvena ustanova srce zdravstvenog sistema naše države“, zaključuje se u saopštenju.