2,5 miliona eura za investicije na Žabljaku

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin izražava zadovoljstvo odnosom Vlade

106 pregleda0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
04.03.2014. 16:22h

Direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković kazao je da je kapitalnim budžetom za investicije u žabljačkoj opštini za ovu godinu opredijeljeno 2,5 miliona eura.

"Radi se o više infrastrukturnih projekata koji se grade ili će njihova gradnja početi ove godine. Na sportskoj dvorani završeni su grubi radovi a potpuni završetak realana je do jula. Radi se o važnom turističko sportskom objektu koji partnerski radimo sa Vladom Slovenije. Za završetak je potreban jedan milion eura", kazao je Živković.

Prema planu na Žabljaku će se rekonstruisati fudbalsko igralište.

"Postaviće se vještačka trava i izgraditi dodatni sportski tereni. Takođe u partnerstvu sa Vladom Slovenije počeće gradnja reciklažnog centra i pretovarne stanice. Objekat vrijedan oko 2,5 miliona eura radiće se ove i naredne godine. Partneri smo i na dodatnim radovima na hotelu „Gorske oči“ I na putnu infrastrukturu, seoske puteve i turistički put oko Durmitora odvojen je novac za šest kilometara asfalta. Jesenas otpočeti posao, elektrifikacija motela „Radovan luka“, nastaviće se sa početkom građevinske sezone i optimalno je da se posao završi prije početka turističke sezone", kazao je Živković i dodao da će se i na skijalištu Savin realizovati projekti u vrijednosti od 800.000 eura.

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin izražava zadovoljstvo odnosom Vlade koji će doprinijeti poboljšanju turističke ponude i standarda građana Žabljaka.