Žabljak: Desetine domaćinstava dobiće stabilno snabdijevanje vodom

"Ovo predstavlja kontinuitet jer smo prošle godine na ovom području uradili vodovod do sela Uskoci"

322 pregleda0 komentar(a)
Žabljak, Vesko Vojinović, Isailo Šljivančanin, Radenko Radulović,, Foto: Obrad Pješivac
04.03.2014. 12:51h

Oko 80 domaćinstava sela Pitomine, jednog od najnaseljenijih u opštini Žabljak, uskoro će dobiti stabilno vodosnabdijevanje povezivanjem sa glavnog gradskog na postojeći lokani vodovod.

Tim povodom gradilište danas je posjetio pomoćnik u ministarstvu poljoprivrede Vesko Vojinović i zajedno sa predsjednikom Opštine Žabljak Isailom Šljivančaninom i izvršnim direktorom DOO „Komunalno i vodovod“ Radenkom Radulovićem uvjerio se u dinamiku radova.

Dogovoreno je da se pristupi izgradnji objekta za pumpno postrojenje i automatiku a završetak posla predviđen je za narednih mjesec dana.

"Prošle jeseni, aktivnostima Lokalne uprave, Komunalnog preduzeća i mještana sela iskopano je oko 650 metara kanala u koji je položeno crijevo odgovarajućih dimenzija. Taj posao, koji je i u planovima ministarstva, koštao je 30.000 eura. Preostalih oko 10.000 eura Vlada će narednih dana uplatiti i posao će se odmah nastaviti ali i aktivnosti na dovođenju vode za 60 domaćinstava u selu Krš u Šarancima izgradnjom kaptaže u koju će se sakupljati voda sa dva izvorišta", kaže Šljivančanin i dodaje da je na redu izrada projekta za vodovod u Šarancima.

Pomoćnik ministra Vesko Vojinović kaže da su ove investicije u planovima ministarstva za ovu godinu.

"Ovo predstavlja kontinuitet jer smo prošle godine na ovom području uradili vodovod do sela Uskoci. Prema našim planovima, u Crnoj Gori radiće se 32 vodovoda ovih karakteristika. Naše obaveze prema Lokalnoj upravi uskoro ćemo ispuniti", kazao je Vojinović.