Podgorica: Uskoro parking mjesta za bicikle

Najviše mjesta za parkiranje bicikala će za početak biti na gradskim trgovima

169 pregleda11 komentar(a)
biciklo Up, Foto: Dino Rastoder
03.03.2014. 08:43h

Ljubitelji vožnje biciklom uskoro bi mogli da dobiju značajan broj mjesta u glavnom gradu na kojima bi mogli da ostavljaju svoja bicikla.

U Glavnom gradu i Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj odlučili su da izađu u susret sve brojnijim zahtjevima za određivanje lokacija za besplatan parking bicikala.

Parkiranje bicikala biće tako uskoro omogućeno na Trgu Republike, u Njegoševoj ulici, na Rimskom trgu, na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, u blizini Pravnog fakulteta, kod restorana 'Maša', kod 'Gintaša' i 'Bazara', u blizini autobuske i željezničke stanice.

Sportski klub LGBT Foruma Progres uputio je inicijativu Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj da se na još nekim lokacijama omogući, i organizuje kroz odgovarajućuje platforme, besplatan parking za bicikla, u centru grada u blizini sjedišta administracije Glavnog grada i parka, kod Ekonomskog i Pravnog fakulteta, kod Gradskog stadiona, kod Univerziteta CG, Univerziteta DG, Delte, studentskih domova i KCG.

Sportski klub interesovao se i da li se u Sekretarijatu razmišljalo da se osnaži dijalog sa roditeljima, učenicima i Ministarstvom prosvjete kako bi se bicikl više koristio za prevoz od i do škole. Odgovoreno im je kako je "obrazovanje djece i stim u vezi u nadležnosti Ministarstva prosvjete, ali da se podrška u ostalim segmentima može očekivati i od njih.