Voltering: Kada smo koncentrisane, vidi se duh ove ekipe

"Bilo je važno što smo u drugom poluvremenu stekle nekoliko golova prednosti. Sve smo bile koncentrisane, a tada se najbolje vidi duh ove ekipe", rekla je golmanka Budućnosti

120 pregleda2 komentar(a)
Nora Merk i Klara Voltering, Foto: Zoran Đurić
01.03.2014. 21:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Larvik - Klara Voltering je bila još jednom spektakularna, odbranila je 19 šuteva i sedmerac i, što je najvažnije od svega, nabila kompleks Norvežankama.

Način na koji je zaustavila šut Nore Merk iz kontre pri rezultatu 18:16 je dao krila njenim saigračicama, a potpuno razbio moral protivnica.

Kapitenka Budućnosti, međutim, ističe timske zasluge u prvi plan.

"Znamo koliko dobro možemo da igramo, ali je bilo veoma teško. Do samog kraja nije bilo sigurno da ćemo dobiti. Bilo je važno što smo u drugom poluvremenu stekle nekoliko golova prednosti. Sve smo bile koncentrisane, a tada se najbolje vidi duh ove ekipe".

Da li je tvoja odbrana Nori Merk odlučila meč?

"Ne znam, ali mi je dala samopouzdanje, kao i timu. Ne želim da kažem da je to bila najvažnija lopta, jer se igralo 60 minuta i bilo je situacija u kojima sam mogla da odbranim, a nisam".

Dalbi: Klara je bila nevjerovatna

Kamila Dalbi je dala širinu napadu Budućnosti, njena četiri gola su bila jako bitna. Ali, dala je i doprinos u odbrani, gdje je prvi put u Ligi šampiona i počela meč.

"Mislim da smo igrali veoma dobro u odbrani, a pokazale smo da nismo odličan tim samo kući, već i u gostima. To čini pravu ekipu. Klara je bila nevjerovatna, a mislim da smo pravile prave odluke i u napadu. U pravi čas smo šutirale i na vrijeme se vraćale u odbranu, tako da Larvik nije dao mnogo golova iz kontri, što nam je bio glavni zadatak", istakla je Dalbi.

Igraćeš na fajnl-foru, jesi li to očekivala?

"Još nije sve 100 odsto sigurno", naglasila je Dalbi.

"To je bio moj san kada sam potpisala za Budućnost, željela sam da napravim korak naprijed".