Radovi na aerodromu Tivat: Počela izgradnja novog odlazećeg gejta

U sklopu novog objekta je i nov prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom uključujući i dvije nove linije za kontradiverzionu kontrolu

178 pregleda6 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Aerodromi Crne Gore
14.08.2018. 09:31h

Na Aerodromu Tivat počela je gradnja privremenog objekta površine 1.300 m2 koji će omogućiti veći komfor putnicima, bržu i kvalitetniju uslugu kao i bolje uslove rada za radnike Aerodroma Crne Gore (ACG), saopšteno je danas iz ACG.

Terminal je namijenjen odlazećim putnicima, imaće šest check-in šaltera za registraciju putnika i predaju prtljaga, kao i prostorije za predstavnike aviokompanija.

Takođe, izgradiće se službene prostorije za predstavnike Uprave policije i Uprave carina, kao i toaleti za putnike.

U sklopu novog objekta je i nov prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom uključujući i dvije nove linije za kontradiverzionu kontrolu.

Objekat novog odlazećeg gejta se gradi na slobodnojj površini uz sjeverni dio platforme aerodroma Tivat u produžetku aktuelne terminalne zgrade, prema Bonićima.

Rok za završetak radova je 75 dana, a ovaj posao ACG realizuju preko posebnog aranžmana sa UNDP-om.

U izgradnju i opremanje novog privremenog odlzećeg gejta na aerodormu Tivat i slična tri privremena objekta kojima će se proširiti kapaciteti aerodrome Podgorica, ACG ulaže oko četiri miliona eura.