Medojević u Tužilaštvu: Ovo je odmazda za moju poslaničku aktivnost

Medojević je detaljno ispričao šta se dešavalo i upozorio tužioca da se talas nasilja mora zaustaviti

74 pregleda57 komentar(a)
23.02.2014. 20:11h

Osnovno državno tužilaštvo otvorilo je predmet povodom incidenta od prije dva dana, kada je vlasnik nikšićke kompanije "Uniprom" Veselin Pejović ošamario poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića na beogradskom aerodromu.

Medojević je zato danas u svojstvu svjedoka i saslušan u Tužilaštvu.

On je detaljno ispričao šta se dešavalo tom prilikom i upozorio tužioca da se talas nasilja mora zaustaviti.

Poslanik Fronta istakao je da je zadovoljan brzom reakcijom Tužilaštva, ali da se nada da je ovo početak drugačijeg odnosa prema sličnim slučajevima.

"Dao sam detaljan opis, prijetnje i uvrede napadača kojima je diskreditovao i mene kao čovjeka, napao moju suprugu, i ugrozio moju bezbjednost, što sigurno zahtjeva adekvatnu preventivnu reakciju ovog tužilaštva. Ovo je već treći napad na mene i moju porodicu zbog mojih nastupa u Parlamentu koji se tiču organizovanog kriminala i svih problema koje imamo u Crnoj Gori", kazao je Medojević, prenosi TV Vijesti.

On se osvrnuo i na prethodne napade na njega:

"Prošli put je nasrtaj na mene, po meni, tužilaštvo preblago okarakterisalo kao prekršaj. Počinilac je kažnjen sa 950 eura i to je na neki način ohrabrilo da se napadi na mene i moju porodicu nastavljaju. Rekao sa tužiocu da ovo ipak ne treba tretirati kao lični sukob između dva građanina, jer ja to lice niti poznajem niti imam komunikaciju sa njim. Jasno je da se ovdje radi o jednom divljačkom napadu, odmazdi za moju poslaničku aktivnost i javno izgovorenu riječ", kazao je Medojević.

Galerija

Nebojša Medojević FOTO: Luka Zeković