Mis Venecuele ubijena u protestima

"Koliko ćemo dugo živjeti ovako. Koliko dugo moramo da trpimo ovaj pritisak, s njima koji nas ubijaju. Njoj je samo trebao još jedan semestar da diplomira"

2 komentar(a)
Venecuela, protesti, Foto: Reuters
20.02.2014. 15:07h

Venecuelanska misica Dženesis Karmona, koja je ranjena na studentskim protestima u toj zemlji, nije preživjela.

Dvadestdvogodišnja djevojka je učestvovala na studentskim protestima u gradu Valensija kada je nepoznati napadač otvorio vatru na demonstrante. Tom prilikom je nesrećna djevojka pogođena u glavu.

Neko od prisutnih ju je brzo odvezao u bolnicu na svom motociklu, ljekari su brzo reagovali i pružili joj pomoć, ali joj nije bilo spasa.

"Koliko ćemo dugo živjeti ovako. Koliko dugo moramo da trpimo ovaj pritisak, s njima koji nas ubijaju. Njoj je samo trebao još jedan semestar da diplomira", izjavio je jedan od njenih rođaka za agenciju Rojters.

Tenzije su porasle u Venecueli od kada se lider protesta Leopoldo Lopes predao policiji što je razbuktalo zahtjeve za odlazak socijalista s vlasti. Lopes (42), diplomac sa Harvarda, predao se prije dva dana bezbjednosnim snagama poslije tronedjeljnih demonstracija protiv vlasti predsjednika Nikolasa Madura. Vlada je izdala nalog za hapšenje Lopesa, osnivača "Narodne volje", koji je optužen za ubistvo i terorizam poslije organizovanja nasilnih demonstracija prošle sedmice, pošto se on smatra glavnim inicijatorom opozicionih demonstracija, ali, za sada postoje neznatni nagoveštaji da bi opozicija mogla da ostvari svoj cilj i obori Madurovu vladu. U Valensiji je registrovana posljednja žrtva, prije toga troje ljudi je ubijeno u Karakasu i još jedna osoba je pregažena tokom demonstracija u primorskom gradu Karupano, dok je na desetine povrijeđeno i uhapšeno.