Posle brata i sestre i zet postao direktor u „Plantažama”

Familija direktora marketinga “Plantaža” Veselina Đurišića kontroliše tri pozicije u firmi. Njegova sestra Vesna Vujičić je direktor nabavke, a zet Saša Vujičić je direktor sektora kvaliteta

1570 pregleda24 komentar(a)
Saša Vujićić, Foto: Vino.rs
02.11.2018. 18:59h

Sve više rukovodećih funkcija u “Plantažama” koncentriše se u najužoj familiji Veselina Đurišića, direktora prodaje i marketinga u toj kompaniji, koji je ujedno i glavno odgovorno lice u kćerci firmi u Beogradu.

Njegova sestra Vesna Đurišić Vujičić je duži niz godina direktorica nabavke “Plantaža”, a od prije nekoliko dana njen suprug i Veselinov zet Saša Vujičić, postao je direktor sektora kvaliteta.

Na pitanje “Vijesti”, kako je izabran Vujičić, da li je bilo javnog oglasa ili mu je preporuka bila to što je suprug Vesne Đurišić Vujičić i zet Veselina Đurišića izvršna direktorica Verica Maraš je odgovorila da je on imenovan za direktora sektora kvaliteta “na način koji je u skladu sa kompanijskim opštim aktima”.

“U vezi sa tim, posebno ističem činjenicu da je taj izbor izvršen u skladu kako sa mojim izvornim, tako i prenijetim ovlašćenjima od strane odbora direktora koji me svojim aktom prilkom povjeravanja trećeg mandata izvršnog direktora izričito i nedvosmisleno ovlastio da utvrdim strukturu menadžmenta i administracije našeg društva, kao i da, shodno tom ovlašćenju, vršim izbor menadžerskog tima. U tom smislu, nije bilo javnog oglasa, jer da ga je bilo ne bih, sa pozicije Izvršnog direktora, ni bila u prilici da realizujem svoja, na pozitivnim propisima i opštim aktima društva utemeljena, ovlašćenja po pitanju kreiranja funkcionalne i personalne kompanijske menadžerske strukture”, kazala je Maraševa.

To što su Đurišićevi sestra i zet u kompanijskom menadžmentu, kako je navela Maraševa “je nešto što ga primarno ne preporučuje, iako rodbinske veze u našoj kompaniji nijesu smetnja za ovakva poslovna opredjeljenja”.

“Međutim, ako se i zapitamo ko su ti ljudi, onda tek nemam sumje u ispravnost moje odluke, jer su u pitanju višedecenijski akteri potvrđenih dobrih kompanijskih rezultata i poslovnih dešavanja”, dodala je Maraševa.

Maraševa je kazala da je doskorašnju direktoricu sektora kvaliteta Biljanu Knežević razriješila sa te pozicije jer se, po ocjeni Maraševe, ne uklapa u projektovanu kompanijsku poslovnu viziju.

“Zato je raspoređena na odgovarajuće radno mjesto u sektoru razvoja, uz poštovanje svih zakonom propisanih uslova, njene stručne spreme, znanja i sposobnosti” rekla je Maraševa.

Dok Veselin Đurišić nije postao direktor prodaje i marketinga u “Plantažama” obavljao je funkciju izvršnog direktora u firmi 13 Jul Beograd. Po dolasku u Podgoricu zadržao je obje funkcije što nikad do tad nije bila praksa u “Plantažama”. On uživa veliku podršku predsjednika Borda kompanije Veselina Vukotića.

“Vijesti” su sredinom septembra objavile da je smijenjena dugogodišnja direktorica opštih i pravnih poslova “Plantaža”Stojanka Asanović i na njeno mjesto postavljen Miroslav Vuković. Novi direktor Vuković, takođe, nije slučajno postavljen na mjesto Asanovićeve. On je školski drug Đurišića, a zajedno su ranije radili i u beogradskoj kćerki firmi.

Stručnjak za žestoka pića i profesionalni degustator

“Ono što me je opredijelilo da svoje povjerenje, u smislu izbora direktora sektora kvaliteta, ukažem Saši Vujičiću, su njegove stručne reference, radno iskustvo u kompaniji od 1996, kao i profesionalan odnos i lični kvaliteti, koji su uvijek bili više nego izraženi i zapaženi, pa sam cijeneći iste kao takve to i potvrdila odlukom o njegovom imenovanju”, saopštila je Maraševa.

Ona je navela da je Vujićić specijalizovan za poslove tehnologa za proizvodnju žestokih i jakih pića i da je bio “svojevremeno i rukovodilac destilerije, profesionalni degustator”.

“Obavljao je i poslove u primarnoj preradi vina, uz istovremeni stručni angažman na svim aktuelnim poslovima u različitim kompanijskim pogonima (primarna prerada, Vinopodrum “Lješkopolje” i “Šipčanik”), kao i drugim poslovima na kojima je dao nesumnjivi stručni doprinos rastu prodaje i promovisanju novih prozvoda”, navela je Maraševa