Momčilo Otašević: Ponovo ću konkurisati za „Shooting Stars”

“Čak mislim da sam ja bio najmlađi kandidat kandidatima. Imaću šansu i sljedeće godine..."

65 pregleda1 komentar(a)
Momčilo Otašević, Foto: Privatna arhiva
12.02.2014. 15:16h

Momčilo Otašević (24), koji se sa 24 mlada glumca iz Evrope u konkurenciji za “Shooting Stars” program filmskog festivala Berlinale, nije izabran među deset “zvijezda u usponu”, ali kako kaže za “Vijesti”, zbog toga nije razočaran.

“Nisam bio razočaran ni poslije nekih kastinga, loših igranja ili bilo čega drugog, tako da nisam ni ovaj put. Nikad ne očekujem previše pa nisam ni sada”, kazao je on, a zatim dodao da ga to neće spriječiti da ponovo konkuriše za isti projekat.

“Čak mislim da sam ja bio najmlađi kandidat kandidatima. Imaću šansu i sljedeće godine zbog filmova i svih projekata koje sam radio do sad. Imam sve kriterijume zadovoljene, probaću opet, do 32 godine imam kad”, objašnjava Otašević, koji nije prisustvovao toj manifestaciji.

“Nisam, nažalost. U Zagrebu sam, snimam seriju, pa sam dosta vremena zauzet time. Tako da sam potpuno uskraćen za privatni život i ne stižem ništa drugo osim posla da radim”, ispričao je mladi glumac.

Na pitanje da li mu je to što je bio dio “Shooting Stars” programa donijelo poslovne ponude, kaže da njih uvijek ima, ali nije siguran da li je “Berlinale” tome doprinio.

Otaševića publika u Crnoj Gori i regionu gleda u seriji “Zora dubrovačka”, a o tom projektu i novim avanturama njegovog lika kaže:

“Sad kad bih krenuo da pričam šta se tom Filipu Markoviću desilo do 118 epizode, koju sam juče snimao, izgubio bih se već na dvadesetoj, koliko je tu zapleta i kutara koje se dešavaju”.

Radom na hrvatskoj seriji stekao je nova poznanstva, ali i iskustvo.

“Lijepo je, ali i veoma teško. Mnogo se radi, dešavalo se po 16 scena na dan da snimimo, a svaka scena ima po tri - četiri strane u scenariju, pa izračunajte... Zadovoljan sam, dosta sam naučio, to je bio vrhunski trening za mene kao mladog glumca i mislim da ću sada raditi još bolje”, siguran je Otašević.

Kada su u pitanju planovi za ovu godinu on objašnjava da će nastaviti da radi istim tempom.

“Sa serijom završavam 10. aprila. Do tada imam da odigram 15 do 20 predstava koje su već zakazane, neka gostovanja u Beogradu sa predstavom 'Filomena Marturano', čim se vratim nastavlja se snimanje 'Budve na pjenu od mora', a onda opet imam popunjeno ljeto sa predstavama”, ispričao je glumac.

„Zadovoljavam uslove i ponovo ću se prijaviti. Imam vremena do 32. godine”, kazao je on.