Budućnost Voli osvojila trofej u Kupu Crne Gore

Podgoričani su večeras u Nikšiću, u finalnom meču završnog turnira, savladali nikšićku Sutjesku 83:57 i sedmi put osvojili trofej nacionalnog Kupa.

81 pregleda43 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
08.02.2014. 20:06h

Ubjedljivom pobjedom nad Sutjeskom u Nikšiću, košarkaši Budućnost Volija revanširali su se prošlogodišnjem osvajaču Kupa na najbolji mogući način.

Time su izabranici Igora Jovovića povratili trofej u svoje vitrine i još jednom potvrdili da su bez premca u crnogorskim okvirima.

U sjajnom ambijentu, kakvog je Nikšić gladan, slavio je bolji tim, a sve čestitke zaslužuje i mlada četa Dušana Dubljevića, koja je bila odlučna u namjeri da se nadigrava.

Domaćin je otvorio meč preko Vujoševića, da bi na drugoj strani odgovorio Popović. Rastrzana igra oba rivala u uvodnih 5. minuta, uslovili su da Sutjeska stigne do plus sedam (9:2).

Ipak, serijom 7:0, Budućnost je dva minuta prije kraja prve četvrtine stigla do prednosti 11:10. Od tog trenutka gost je u potpunosti kontrolisao domaće košarkaše, koji su u svakom trenutku pružili maksimum, ali razlika u kvalitetu omogućila je da Podgoričani odigraju meč bez rezultatske neizvjesnosti.

Predvođeni Nikolom Ivanovićem najbolji tim u državi igrao je sve sigurnije i sigurnije, zbog čega je u 14. minutu na semaforu stajalo plus 11 (27:16).

Međutim, u finišu druge četvrtine Sutjeska je odigralo izvanredno pod košem protivnika, gdje je bio neprikosnoven Radoje Vujošević i Nikola Žižić, tako da je Budućnost prvi dio igre dobila sa 36:30.

Nakon odmora na parketu je postojao, praktično, jedan tim – Budućnost je odigrala 10. minuta za pamćenje i otlonila sve dileme, ako su uopšte i postojale u čijim rukama ide trofej.

U poslednjoj četvrtini vodila se ravnopravna borba, koju su, ipak, gosti riješili u svoju korist za potpun utisak i konačnih 83:57.

Pehar kapitenu Budućnost Volija Aleksi Popoviću uručio je gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Ivanović iz Budućnosti.

Jovović: Prošle sezone smo se opekli, pa smo se dobro spremili

"Prethodne sezone smo se opekli, jer smo izgubili Kup koji se igrao u Tivtu. Dobro smo se pripremili za ovaj turnir. Vidjeli ste da je atmosfera u Nikšiću bila fenomenalna, pune tribune, konstantan pritisak gdje nije bilo lako igrati. Odigrali smo kvalitetno u defanzivi. Mislim da smo u prvom poluvremenu ispustili priliku da napravimo veću razliku, ali iz agresije dali smo dosta lakih poena i zasluženo stigli do uspjeha", rekao je Igor Jovović, trener Budućnosti.

Sutjeska - Budućnost Voli 57:83 (14:17, 16:19, 11:30, 16:17)

Nikšić - Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 2.500. Sudije: Šutulović, Dragojević (Podgorica), Rutešić (Nikšić).

Sutjeska: Đurović 6, Agramović 2, Kovač 3, Grabovica 2, Popović, Kuveljić 4, Vujošević 20, Lončar, Ilić 8, Gavranić 3, Žižić 9, Čvorović.

Budućnost Voli: Šehović 8, Mihailović 11, Subotić 11, Komatina 2, Mugoša, Radunović 2, Novosel 2, Vitkovac 12, Protić, Popović 9, Akindele 5, Ivanović 11.