Nakon psovki, premijer kantona Sarajevo ipak podnio ostavku

Zeljković je tako krenuo putem i svojih kolega iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, koji su juče odstupili sa dužnosti

26 komentar(a)
08.02.2014. 16:38h

Na današnjem sastanku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, na kojem je razmatrana trenutna situacija u KS, premijer Vlade KS Suad Zeljković je izvijestio Odbor da podnosi ostavku, prenosi portal Klix.ba.

Izvršni odbor KO SDA će se tokom večeri odrediti o ovome.

Klix podsjeća da je nekoliko hiljada demonstranata u četvrtak i petak na protestima tražilo ostavku premijera i Vlade KS, ali Zeljković nije smatrao da za to postoji potreba.

On je na konferenciji za novinare kazao da ne postoje razlozi da se napada imovina građana kao niti da se atakuje na život onih koji su dužni da zaštite poredak. Naveo je da u Sarajevu nema razloga za nerede, već samo za solidarisanje.

Time je dodatno navukao bijes ionako nezadovoljnih građana.

Zeljković je tako krenuo putem i svojih kolega iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, koji su juče odstupili sa dužnosti.

Zeljković je ranije na veoma drzak način je odgovorio novinarki TV "Hajat" na pitanje da li će podnijeti ostavku na svoju funkciju.

Novinarka "Hajata" je pozvala Zeljkovića kako bi pitala za komentar dešavanja ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, piše portal "Klix.ba".

Nakon predstavljanja, upitala je Zeljkovića može li da da izjavu na šta je on odgovorio negativno.

"Ako ne možete dati izjavu, možete li dati ostavku onda?", pitala je novinarka, nakon čega je Zeljković opsovao.

Galerija