Kolaković ostaje u Kanu do ljeta 2016.

Igor Kolaković vodiće Kan do ljeta 2016. godine - proslavljeni crnogorski odbojkaški trener produžio je ugovor sa francuskim klubom na još dvije godine.

0 komentar(a)
08.02.2014. 14:03h

Sredinom novembra prošle godine je u hodu preuzeo ekipu koja je već imala dosta problema i poraza (četiri u sedam kola), i dogovorio saradnju do kraja sezone.

Do 11. januara je čekao da se završi komplikovana procedura oko dobijanja licence da bi mogao da vodi ekipu i sa klupe, a onda je u četiri kola zabilježio tri pobjede i poraz.

Iako je kratko u klubu, rad Igora Kolakovića je, međutim, već zadovoljio ukuse čelnika, koji su mu ponudili novi dvogodišnji ugovor, a on ga prihvatio i potpisao.

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener će, tako, voditi klub sa Azurne obale do ljeta 2016. godine. Ugovor je, takođe, produžio i njegov pomoćnik Srđan Popović, Kolakovićev saradnik iz vremena dok je bio u Budućnosti.

"Već u decembru su nam najavili razgovor o nastavku saradnje. U klubu su jako zadovoljni našim radom i načinom na koji organizujemo stvari. Kan je jedan od najboljih francuskih klubova, iz najatraktivnije regije, bio je prvak Francuske, ali već nekoliko godina ne postiže dobre rezultate. Zbog toga su nas i doveli. Bilo je teško u početku, ekipa je bila bez dovoljno igrača, dosta neorganizovana. Ja nisam imao licencu i sjedio sam tokom mečeva na tribinama. Ali, vremenom se sve nekako složilo i sada izgledamo dosta sigurno", kaže za „Vijesti” Kolaković.

Osim rada, na bolje igre i rezultate uticao je i dolazak srednjeg blokera, srpskog reprezentativa Milana Rašića, kao i Brazilca Vandersona.

"Dolaskom Rašića smo dobili na sigurnosti u napadu i bloku, a Brazilac Vanderson je pojačao konkurenciju i to već daje rezultate. Liga je izuzetno izjednačena, sa puno kvalitetnih igrača. U svakom kolu je velika borba za bodove. Nije rijedak slučaj da ekipe sa dna pobijede favorite", nastavlja bivši trener Budućnosti (tri titule i Kup u bivšoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, te dvije titule i tri Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori) i slovenačkog ACH voleja (dvije duple krune u Sloveniji i trofej u Srednjoervopskoj ligi).

Kan je trenutno 9. na tabeli sa 22 boda, koliko ima i osmoplasirani Monpelje. Cilj Kana je da izbori plasman među osam najboljih, odnosno da se plasira u plej-of.

"Šanse postoje. Doduše, imali smo protekle dvije nedjelje određenih problema. Samika se otrovao hranom, Pužol je povrijedio prst, Kastar skočni zglob. Ali, treniramo jako dobro, sa puno motiva i nadam se da ćemo tako i igrati. Neće biti lako do cilja, ima još devet kola do kraja, a protivnici su nam sve teži i teži. Ja sam optimista u vezi sa tim da bismo mogli dobro da igramo u plej-ofu i da borbu za titulu učinimo neizvjesnom", istakao je Kolaković.

Francuska je sigurna država, a igrači su zaštićeni kao i radnici

Iako je sezona u toku, Kolaković kaže da u klubu već prave planove za iduću.

"Ali, moramo se kretati u granicama budžeta koji nije mnogo velik u odnosu na ruske, turske i poljske klubove. Ali, Francuska je sve interesantnija za dobre igrače zbog sigurnosti ugovora, kvaliteta igre i socijalne sigurnosti. U Francuskoj igrači imaju profi status, tako da su od strane države zaštićeni kao i ostali radnici u ovoj zemlji", objašnjava Kolaković, koji sa Srbijom ima osam medalja, među kojima zlato na Evropskom prvenstvu u Austriji 2011. i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2010. godine.