Mali hotel umjesto kompleksa na Jazu: Bećirovića više niko ne pominje

Gradnju nad pučinom je preuzela nova kompanija, a investitor neće moći da podigne više od tri sprata

6 komentar(a)
06.02.2014. 18:40h

Fantomski apartmanski kompleks „Sky MN“, na Prijevoru iznad Jaza, koga su proteklih šest godina od početka izgradnje pratile brojne kontroverze od višemilionske prevare kupaca do hapšenja izvršnog direktora, prerašće u kondo hotel.

Tako bar piše u zahtjevu za građevinsku dozvolu, koji je firma “Operantio trading Montenegro” predala Ministarstvu održivog razvoja. Izmijenjena je i vlasnička struktura u firmi, koju su vezivali za kolašinskog biznismena Zorana Ćoća Bećirovića.

Kupci su navodili Bećirovića kao osobu koja im je promovisala projekat u Rusiji, što je on demantovao.

Do kraja novembra prošle godine kao osnivač firme „Operantio trading Montenegro“ navodila se istoimena of šor firma, registrovana na Kipru - Operantio trading limited. Sada je u Centralnom registru Privrednog suda, kao osnivač upisana kompanija „Primecastle LTD“.

Resorno ministarstvo je još prije tačno godinu izdalo urbanističko-tehničke uslove, nakon što je Opština Budva usvojila planski dokument „Lokalnu studiju lokacije „Seoce I faza“, čime su se stekli svi uslovi za legalizaciju, nelegalno izgrađenih objekata od po tri etaže na parceli od oko 9.200 kvadrata, iznad magistrale, nedaleko od Žute grede.

Godinama unazad na toj parceli postavljani su kranovi, a projekat SKY MN se prodavao na tržištu nekretnina. Čak je i bilbord na skretanju za mjesto Seoce bio oblijepljen godinama unazad kompjuterskom animacijom šestospratne građevine. Međutim, usvojenim planskim dokumentom, a kako se navodi u urbanističko-tehničkim uslovima, investitor neće moći da gradi kondo hotel veći od tri sprata, a dozvoljeno je da kompleks ima ukupno 16 hiljada kvadrata brutograđevinske površine.

Priča o SKY MN izbila je u prvi plan prije tri godine, kada je jedan od kupaca Vladimir Andrejev podnio krivičnu prijavu budvanskoj policiji zbog prevare od više miliona dolara, nakon što apartman koji je kupio na šestom spratu od 156 kvadrata nikada nije izgrađen. Policija je tada procesuirala i krivičnu prijavu protiv kiparske firme i tadašnjeg izvršnog direktora tužilaštvu.

Galerija

Zoran – Ćoćo Bećirović FOTO: Luka Zeković