Kako do lakšeg liječenja penzionera u Danilovgradu

Memorandum su potpisali direktor Doma zdravlja Željko Barović i predsjednik Udruženja Drago Kovačević

148 pregleda0 komentar(a)
Danilovgrad, penzioneri, Foto: Jelena Jovanović
06.02.2014. 16:41h

U cilju povećanja efikasnosti i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite penzionera sa teritorije Opštine Danilovgrad, tamošnji Dom zdravlja “Dimitrije Dika Marenić” i Udruženje penzionera potpisali su juče Memorandum o saradnji.

Memorandum su potpisali direktor Doma zdravlja Željko Barović i predsjednik Udruženja Drago Kovačević.

Kovačević se zahvalio direktoru Doma zdravlja i istakao da su penzioneri zadovoljni pružanjem zdravstvenih usluga u toj ustanovi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i u obezbjeđivanju specijalističkih pregleda.

Dodao je da očekuje da će “dosadašnja uspješna saradnja sa ovom ustanovom biti još kvalitetnije nastavljena potpisivanjem Memoranduma”.

Vešović se, govoreći o značaju koji zdravstvena zaštita ima za penzionere, zahvalio toj medicinskoj ustanovi i njenom osoblju na požrtvovanosti i spremnosti da izađu u susret ljudima trećeg doba.

Direktor Fonda PIO izrazio je zadovoljstvo time što se uopšte “razgovara” o saradnji medicinske ustanove sa Udruženjem penzionera.

On je, saopšteno je iz Doma zdravlja, obećao da će Fond PIO, u okviru svojih mogućnosti, podržati tu aktivnost. “Pozdravio je i produženje roka recepata i uputa za penzionere, i u isto vrijeme konstatovao da je poželjno, koliko je moguće, još smanjiti čekanje penzionera u zdravstvenim ustanovama”, piše u saopštenju.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i savjetnica u Domu zdravlja Zorica Kovačević, potpredsjednik Udruženja Nikola Vuković, predsjednik Komisije za zdravstvena pitanja penzionera Veljo Pavićević, direktor Fonda PIO Dušan Perović, predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović.