Bardhi o savezu sa Forcom i DUA: Ponekad i jedan mandat dosta

On je odbio da precizira da li će njegova stranka zagovarati formiranje vlasti sa Forcom, koja je osvojila osam, ili sa DPS-om, koji ima devet mandata

4 komentar(a)
31.01.2014. 17:30h

Koalicija ”Zajedno za budućnost Ulcinja” i Demokratska unija Albanaca (DUA) još nijesu zauzele zvaničan stav da li će o formiranju vlasti pregovarati sa DPS-om ili Forcom, koja im je juče i zvanično uputila poziv za pregovore.

Koalicija, koju predvodi Fatmir Đeka (Demokratska partija), osvojila je sedam mandata, od kojih DP pripadaju četiri, Perspektivi Amira Holaja dva, a Demokratskom savezu Mehmeta Bardhija mandat. Da još nije bilo dogovora unutar Koalicije “Vijestima” je potvrdio Bardhi.

“Nismo razgovarali zasada oko tih stvari, barem nas još niko nije konsultovao, ali mislim da ćemo zauzeti jedinstven stav”, kazao je Bardhi.

On je odbio da precizira da li će njegova stranka zagovarati formiranje vlasti sa Forcom, koja je osvojila osam, ili sa DPS-om, koji ima devet mandata.

Bardhi je najavio da će DS danas imati konsultacije na tu temu, a nakon toga će uslijediti konsultacije unutar Koalicije.

“DS ima jedan mandat od ukupno sedam, tako da se negdje i kotiramo u tom smislu, mada je ponekad i jedan mandat dosta. Mislim da bi unutar naše koalicije trebalo da bude jedinstven stav. Principijelno bi moglo da to bude savez sa Forcom i DUA, ali se ipak moramo dogovoriti u našoj stranci i nakon tog imati stav i onda slijedi dogovor unutar koalicione liste. Oni koji imaju više mandata imaju i više obaveza da trasiraju put”, kazao je Bardhi.

Holaj se sinoć nije javljao na telefone dostupne “Vijestima”. DUA je osvojila tri mandata, a Mehmet Zenka je kazao “Vijestima da će ta partija konačan stav donijeti nakon konsultacija u stranci. Za formiranje vlasti potrebno je 17 mandata, tako da su na stolu tri opcije - koalicija DPS i Force, DPS-a sa Đekinom koalicijom i sa DUA ili SDP-om, kao i savez tri albanske liste.