Folksvagen osvježio Polo sitnicama koje život znače

Par godina pred predstavljanje nove generacije, aktuelni Polo je izmijenjen tek toliko da zadovolji kupce iz B segmenta.

0 komentar(a)
30.01.2014. 11:46h

U očekivanju novog modela koji će se pojaviti za par godina, Folksvagen je osvježio svoj gradski model Polo, a prije zvanične premijere u Ženevi, njemački proizvođač je automobil predstavio putem interneta.

Polo je spolja samo blago obnovljen, a izmjene se odnose na LED farove i izbor novih aluminijumskih točkova veličine od 15, 16 ili 17 inča, zavisno od nivoa opreme.

U unutrašnjosti je došlo do nešto većih zahvata. Osim kvalitetnijih materijala korišćenih za završnu obradu, redizajniran je interfejs za kontrolu klima uređaja, ubačena najnovija navigacija i radio uređaj. Uz još neke manje dorade, ovo bi trebalo da bude dovoljno da zadovolji kupce u B segmentu do dolaska novog Pola, bar tako vjeruju u Folksvagenu. Polo je dobio i opciju elektronski podesivih amortizera, adaptivni tempomat, kočnice koje djeluju i nakon sudara, kočenje u gradu u hitnim situacijama, elektromehanički volan.

Što se tiče motora, “novi” Polo u ponudi ima tri agregata u ukupno sedam nivoa snage. Benzinska paleta se sastoji od 1.0 trocilindarskih i 1.2 četvorocilindarskih motora, snage od 59 do 109 konja. Ljubitelji dizela će moći da naruče trocilindarski 1.4 TDI snage od 74 do 103 KS. Svi agregati su kombinovani sa 5-stepenim ili 6-stepenim manuelnim mjenjačima., a dostupni su i DSG automatici sa duplim kvačilom Cijene nijesu objavljene, ali ne bi trebalo da se značajnije razlikuju od sadašnjih.