Pavlović: SNP odbacila opozicione principe

Pavlović je kazao da više ne treba računati na SNP na poslu rušenja režima

60 pregleda10 komentar(a)
24.01.2014. 14:41h

Socijalistička narodna partija (SNP) je glasajući sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) za sudije Ustavnog suda, Tužilački savjet i Ugovor o zakupu poluostrova Luštica na sjednici Skupštine 27. decembra, odbacila prethodno deklarisane opozicione principe, smatra poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović. Nakon što je Pavlović rekao da treba redefinisati opozicioni krug, i da sa rukovodstvom SNP-a ne treba više trošiti vrijeme jer ih glasanje sa DPS-om diskvalifikuje za bilo kakvo opoziciono jedinstvo, poslanik SNP Velizar Kaluđerović je ocijenio da opstanku režima u Crnoj Gori obilato pomažu pojedinci iz DF-a. Pavlović je objasnio da je ilustrujući neophodnost redefinisanja opozicionog kruga i ocjenu da sa rukovodstvom SNP-a ne treba dalje trošiti energiju, pomenuo maratonsku sjednicu Skupštine 27.decembra kao, kako je rekao, znakovitu “tačku bez povratka”, za Srđana Milića, Aleksandra Damjanovića, Kaluđerovića, Nevena Gošovića, Obrada Gojkovića i ostale. "Oni su te večeri pogazili i odbacilo sve prethodno deklarisane opozicione principe, a oko 23 sata, glasajući skupa sa DPS-om, i formalno su postali saučesnici pljačke “teške” nekoliko stotina miliona EUR. To je istina koja boli, što smo im i tokom sjednice govorili, bezuspješno nastojeći da ih zaustavimo – ili makar postidimo", naveo je Pavlović u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

"Zato me čudi ova Kaluđerovićeva naknadna ljutnja i uvrijeđenost pravednika. Je li moguće da mu je sjećanje postalo toliko kratko, da je zaboravio za šta je dizao ruku one noći?", upitao je Pavlović
“Ipak, Kaluđeroviću, ako Vi lično zaista želite da doprinesete rušenju ovog režima, onda nemojte da su ljutite na činjenice, već prestanite da ćutite i da poslušno učestvujete u ovakvim i sličnim trgovinama”, poručio je Pavlović. Prema njegovim riječima, Kaluđerović još nije shvatio da je vrijeme Informbiroa prošlo i da DF nije partija komunističkog tipa. “A posebno nije glasačka mašina za verifikovanje trgovina nekog partijskog šefa ili nekog šefa poslaničkog kluba. DF je demokratska koalicija, koja omogućava pravo na dijalog različitih mišljenja. Zato se od mojih stavova i ocjena mogu samo ja ograditi”, rekao je Pavlović.

Galerija