SNP i DF Berane: Službena vozila svuda, osim gdje treba da budu

"Funkcioneri vladajuće koalicije u Beranana ne biraju sredstva da lažnim obećanjima dođu do ponekog glasa, nezakonito trošeći novac opštinskih obveznika"

8 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
24.01.2014. 12:38h

Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF) u Beranama zatražili su da nadležni organi reaguju i spriječe, kako su naveli, očiglednu zloupotrebu državnih resursa i službenih položaja uoči izbora u tom gradu.

Kako je saopšteno, SNP i DF su više nego sigurni, da će na izborima 9.marta u Beranama, poslati lokalnu vlast u političku prošlost.

"To dokazuju i svakodnevne reakcije građana našeg grada, koji su siti višegodišnjih laži koalicije Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP)", navodi se u saopštenju opštinsdkih odbora tih partija.

Kako se navodi, stanovnici Berana svakodnevno mogu vidjeti kako se službena opštinska auta, nakon radnog vremena, "nalaze svuda osim onamo gdje treba da budu, na parkingu Skupštine opštine".

"Funkcioneri vladajuće koalicije u Beranana ne biraju sredstva da lažnim obećanjima dođu do ponekog glasa, nezakonito trošeći sredstva, odnosno novac opštinskih obveznika", upozorili su iz SNP-a i DF.

Kako je saopšteno, poslednji primjer takvih i sličnih zloupotreba je i aktivnost aktuelnog poslanika DPS-a, direktora Elektrodistribucije u Beranama, Aleksandra Pešića, koji, kako su kazali, obilazi građane sa ustaljenom matricom obećanja otpisa dugova za električnu energiju.

"Međutim, očigledno je da Pešić zaboravlja da Beranci nijesu kratkog pamćenja i da odavno ne nasijedaju na prevare i pusta obećanja DPS-a i SDP-a", naveli su iz SNP-a i DF.

Oni očekuju reakciju nadležnih organa, kako bi i poslanik Pešić i ostali funkcioneri koalicije DPS i SDP prestali sa očiglednom zloupotrebom državnih resursa i službenih položaja.

"Opštinski odbori SNP i DF u Beranama će uraditi sve da se, nakon 9. marta, takve i slične pojave iskorijene", poručili su iz tih partija.