Krivokapić spreman da posreduje u rješavanju situacije u Ukrajini

U ime Parlamentarne Skupštine OEBS-a iskazujem spremnost, da posredujem u dijalogu zarad mira i stabilnosti", rekao je Krivokapić

56 pregleda83 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
22.01.2014. 16:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić oštro je osudio upotrebu nasilja u Kijevu koja je dovela do smrti tri protestanta.

"Izuzetno žalim zbog smrtnih slučajeva koji su nastupili za vrijeme sukoba u Kijevu. Ovi tragični događaji predstavljaju opasnu eskalaciju nemira koji su zahvatili Ukrajinu prethodnih nedjelja i moraju poslužiti kao argument koji će uvjeriti i vlast i opoziciju, jači nego bilo koji međunarodni apel, da je konstruktivni dijalog neophodan", kazao je Krivokapić.

On je pozvao policiju i protestante da se uzdrže od nasilja i provokacija.

"Vlada ima odgovornost da sprovede temeljnu i transparentnu istragu o tome kako je došlo do ovakvog ishoda demonstracija. Ona se takođe mora osloniti na oruđa demokratije da bi uspjela da se nosi sa aktuelnim izazovima. U ime PS OEBS-a iskazujem spremnost, a imajući u obzir ogromno iskustvo PS OEBS-a u izbornim procesima i neregularnostima, da posredujem u dijalogu zarad mira i stabilnosti", rekao je Krivokapić.