Facebook lansira servis koji će konkurisati Flipboardu

Paper servis je nastao iz projekta kojim su u kompaniji željeli da redizajniraju News Feed

0 komentar(a)
Facebook, Foto: Fr.wikinoticia.com
17.01.2014. 11:32h

Facebook konačno krajem januara može da lansira svoj Paper, servis koji će konkurisati Flipboardu. Predstavljanje tog servisa slijedi nakon višegodišnjeg eksperimentisanja i razvoja projekta za koji se iz kompanije nadaju da će korisnicima pružiti bolje iskustvo u pregledavanju dnevnih vijesti.

Kako se navodi u izvještaju, još postoji mogućnost da se odgodi lansiranje servisa, međutim kako je riječ o samostalnoj aplikaciji, predstavljanje će se vrlo vjerovatno održati krajem mjeseca.

Paper aplikacija funkcionisaće na isti način kao i Flipboard, pa će prikupljati medijske objave sa stranica kao što su CNN i New York Times, a među tim vijestima će biti ubačene i objave sa Facebooka.

Tim ljudi koji stoji iza Facebookovog News Feeda radio je na razvoju Paper servisa, a prema izvještaju, Paper servis je nastao iz projekta kojim su u kompaniji željeli da redizajniraju News Feed.

U novembru, Facebook je eksperimentisao sa opcijom čuvanja linkova na popis za kasnije čitanje. Prilikom pritiska na bookmark opciju, link članka bio je smješten u meni koji se nalazio unutar menija Facebook aplikacije, slično kao što je i kod Pocket i Instapaper aplikacija.

Cilj ovog projekta je da pruži korisnicima interfejs koji je nalik novinama, ova aplikacija bi za Facebook mogla da znači dodatni oglašivački prostor na mobilnim platformama, piše ICTbusiness.info.