Pikara ćemo ponovo gledati u Zvjezdanim stazama

"Uvijek ću biti izuzetno ponosan na to što sam bio dio serije 'Zvjezdane staze: Nova generacija', ali kada je u proljeće 2012. pala zadnja klapa zaista sam pomislio da je mojoj ulozi u serijalu došao kraj"

3 komentar(a)
Patrik Stjuart, Foto: Beta/AP
06.08.2018. 13:55h

Ser Patrik Sjuart koji je godinama u serijalu Zvjezdane staze glumio kapetana Žan Luka Pikara, vraća se nekadašnjoj ulozi, ali u novim epizodama serije, piše BBC.

Glumac je vijest objavio u subotu nakon višemjesečnih nagađanja, na godišnjoj konvenciji Zvjezdanih staza održanoj u Las Vegasu.

CBS Television Studios i Aleks Kurcman sklopili su ugovor u skladu s kojim će slavni filmski scenarista na Zvjezdanim stazama nastaviti da radi idućih pet godina.

Ser Patrik Stjuart (78) porijeklom je Britanac, a Pikara je glumio u 178 epizoda popularnog naučnofantastičnog serijala između 1987. i 1994, i u još četiri filma.

"Uvijek ću biti izuzetno ponosan na to što sam bio dio serije 'Zvjezdane staze: Nova generacija', ali kada je u proljeće 2012. pala zadnja klapa zaista sam pomislio da je mojoj ulozi u serijalu došao kraj", kazao je ovaj šekspirijanski glumac koji živi u Njujorku.

Pojedinosti o novoj seriji još uvek su obavijene velom tajne, uključujući naziv i početak prikazivanja, piše Hina.

Zvjezdane staze su kulturološki fenomen vredan više milijarda dolara koji je 2016. "navršio" 50 godina.