Umorni šampion: Mornar zaustavio Sutjesku kraj Bistrice

Sutjeska i Mornar igrali neriješeno 1:1 u posljednjem meču 1. kola Telekom 1. CFL

146 pregleda15 komentar(a)
05.08.2018. 20:07h

Cijelu prošlu sezonu Sutjeska je provela na prvom mjestu na tabeli, a na startu novog prvenstva šampion odmah kreće iz minusa - Nikšićani su u posljednjem meču 1. kola Telekom 1. CFL odigrali kraj Bistrice samo 1:1 protiv novajlije Mornara.

Veliki umor, prouzrokovan zgusnutim rasporedom evropskih mečeva, te napornim putem iz Jermenije, gdje su u četvrtak igrali meč protiv Alaškerta, osjetio se u nogama izabranika Nikole Rakojevića.

Kada se tome pridoda i gol primljen već u 30. sekundi utakmice - onda je jasno zašto Sutjeska nije opravdala ulogu favorita na otvaranju domaće sezone kraj Bistrice.

Povratak u elitno društvo Barani su obilježili golom, maltene čim su krenuli sa centra - golman domaćih Giljen kratko je odbio šut Jovančova iz daljine, na pravom mjestu našao se Denis Džanović i ubacio loptu u mrežu.

Brzo su se Nikšićani oporavila od šoka na početku, izjednačili su već u 18. minutu - fenomenalan udarac Marka Vučića, sa skoro 30 metara, završio je u rakljama gola Đurovića.

Nekoliko opasnih pokušaja imala je Sutjeska do kraja prvog dijela, i jednu pravu šansu, ali je Bojan Božović glavom pucao pravo u Đurovića.

Pravi umor stigao je fudbalere Sutjeske tek u nastavku, kada uprkos dominaciji, nisu uspjeli da probiju odbranu Mornara.

Bilo je opasnosti - bezuspješno su pokušavali Božović, Bulatović, Lončar, Merdović - ali jedina prava šansa stigla je iz prekida.

Defanzivac Cicmil u 87. minutu sa samo tri metra nije uspio da pogodio gol Barana.

SUTJESKA - MORNAR 1:1

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 400. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Strijelci: Marko Vučić u 18. minutu za Sutjesku, Džanović u 1. minutu za Mornar. Žuti karton: Bulatović (Sutjeska).

Sutjeska: Giljen, Mi.Vučić, Cicmil, Nedić, Bulatović, Lončar, Bubanja (67. Vuković), Osmajić, Ma.Vučić, Merdović (86. Zakarija), Božović (75. Kordić).

Mornar: Đurović, Vukmarković (67. Barjaktarović), Vujošević, Merdović (62. Leković), Bigović (81. Martinović), Kalačević, Pajović, Marković, Molabećirović, Jovančov, Džanović.

Galerija