Handball-Planet.com: Adžić u konkurenciji za trenera godine

Pored Adžića, za titulu najboljeg trenera u trećem izboru ovog portala konkurišu i Španac Martin Ambros, te Danci Jan Pitlik, Morten Subak i Kim Rasmusen

0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
25.12.2013. 23:27h

Iako u 2013. godini, pored očekivanih domaćih trofeja i Regionalne lige, nije imao uspjeha kao godinu ranije (Liga šampiona, olimpijsko srebro, zlato na Evropskom prvenstvu, Regionalna liga), mada je, ruku na srce, teško da će se takva riznica medalja, u bliskoj budućnosti, desiti bilo kom rukometnom treneru, rad Dragana Adžića je i dalje na cijeni.

Glasovima specijalnog žirija u kojem su novinari iz 11 evropskih zemalja i Brazila, specijalizovani rukometni portal Handball-Planet.com nominovao je trenera Budućnosti i crnogorskog selektora za jednog od pet kandidata za najboljeg trenera ženskog tima u 2013. godini.

Pored Adžića, za titulu najboljeg trenera u trećem izboru portala Handball-Planet.com konkurišu i Španac Martin Ambros, trener Đera, aktuelnog prvaka Evrope, Jan Pitlik, selektor Danske, koja je prošle nedjelje osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, te još dvojica danskih stručnjaka, Morten Subak i Kim Rasmusen.

Subak je u nedjelju veče u beogradskoj Areni sa rukometašicama Brazila stigao do titule prvaka svijeta, dok je Rasmusen, na istom šampionatu, vodio Poljakinje do istorijskog plasmana u polufinale (na kraju četvrto mjesto).

Petoricu kandidata nominovali su svojim glasovima novinari iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Brazila, Danske, Norveške, Austrije, Francuske, Srbije i Crne Gore, koju predstavljaju “Vijesti”.

Posljednji, 13. član žirija su posjetioci portala Handball-Planet.com, koji za jednog od kandidata mogu glasati do 5. januara na ovom linku, nakon čega će ti glasovi biti dodati glasovima novinara.

Iako je Adžić u svakom pogledu bio zaslužio tu nagradu, prošle godine je pobijedio sada već bivši selektor Mađarske, Norvežanin Karl Erik Bon, dok je 2011. priznanje pripalo selektoru Norveške, Islanđaninu Toriru Hergeirsonu.