Draško Mrvaljević propušta i Evropsko prvenstvo!

"Drašku je rečeno da mora da miruje šest sedmica, tako da gotovo sigurno neću moći da računam na njega", rekao je selektor Zoran Kastratović

58 pregleda6 komentar(a)
24.12.2013. 18:25h

Nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a gotovo sigurno neće nastupiti ni na šampionatu Evrope u Danskoj - kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore Draško Mrvaljević je povrijedio koljeno i mora da miruje šest sedmica!

Mrvaljević se povrijedio u 55. minuta meču svog Mindena sa Hanoverom Vaska Ševaljevića u Bundes ligi. Iako se u prvi mah nije činilo da je situacija ozbiljna, na pregledima magnetnom rezonancom je ustanovljeno da mu je napukla tetiva pri koljenu.

Iskusni Cetinjanin će, ipak, sjutra doći u Crnu Goru, gdje će ga „skenirati“ i ljekarski tim reprezentacije, ali je od njegovog odlaska u Dansku nema ništa.

"Drašku je rečeno da mora da miruje šest sedmica, tako da gotovo sigurno neću moći da računam na njega. Nema kukanja, imamo Mirka Milaševića i Žarka Pejovića, koji mogu da pokriju tu poziciju", rekao je selektor Zoran Kastratović.

Mrvaljević je bio jedan od ključnih igrača u baražu protiv Švedske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiji, potom srušio Njemačku u Manhajmu na početku kvalifikacija za šampionat Evrope, ali nije nastupio na Pirinejskom poluostrvu zbog povrede lista.

Vratio se u nacionalni tim, blistao u još jednoj herojskoj pobjedi nad Njemcima, ali ga je zadesio novi peh.

Kako i Stevan Vujović vuče povredu lista lijeve noge, jasno je da će Kastratović morati da pronalazi neka nova rješenja u bekovskoj liniji. Nažalost, nema puno mogućnosti za kombinacije...

Simović: Očekujemo bolji rezultat nego u Španiji

Marka Simovića nije bilo u reprezentaciji od martovskih mečeva sa Izraelom, mučila ga je povreda ramena, ali je sada opet tu.

"Lijep je osjećaj vratiti se, drago mi je da sam tu s ovim momcima. Povreda je iza mene, dobro se osjećam i nadam se da ću dati doprinos da sve bude kako bi trebalo", istakao je 26-godišnji Budvanin.

Kakva su tvoja očekivanja pred Evropsko prvenstvo?

"Bitno je da svi budemo zdravi, da odradimo pripreme najbolje što možemo i ispunimo ono što se traži od nas. Ako tako bude, možemo da očekujemo bolji rezultat nego u Španiji, to jest prolazak u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Jesi li zadovoljan u Turskoj?

"Imao sam fantastičnu polusezonu. Napravili smo dobar rezultat, drugi smo na tabeli, a bitno je i što se zdravstveno osjećam kako bi trebalo. Dobro sam se uklopio, Ankara je lijep grad, a i liga je dosta ujednačena. Između 2. i 6. mjesta je razlika dva boda", istakao je desni bek Ankare.

Galerija