Vladimir Pejović najuspješniji mladi istraživač

Saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu i na Fakultetu za pomorstvo Univerziteta Crne Gore Milena Đukanović nagrađena je sa 2.000 eura kao najuspješnija ženu u nauci

147 pregleda2 komentar(a)
Sanja Vlahović, Foto: Boris Pejović
19.12.2013. 13:24h

Student druge godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Vladimir Pejović najuspješniji je mladi istraživač–talenat do 20 godina i nagrađen je sa 1.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Docent na Fakultetu Politehnika Univerziteta Donja Gorica Marko Lubarda dobio je nagradu za najuspješnijeg mladog naučnika do 35 godina, u iznosu od 2.000 eura.

Saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici i na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru Univerziteta Crne Gore Milena Đukanović nagrađena je sa 2.000 eura kao najuspješnija ženu u nauci.

Direktor Razvojno-istraživačkog centra u a.d. POLIEX u Beranama Živko Andrić nagrađen je za najuspješniji patent ili inovativno rješenje, u iznosu od 2.000 eura.

Odluku o nagradama donijela je ministarka nauke Sanja Vlahović na osnovu predloga Komisije za dodjelu nagrada za naučna dostignuća u ovoj godioni.