Vanja Radovanović objavio novi singl i spot: "Svi životi moji"

"Spot je lijepa, jednostavna priča, sa odličnom fotografijom, koji kao i pjesma, govori o nekim malim momentima"

136 pregleda4 komentar(a)
16.12.2013. 16:32h

Crnogorski kantautor Vanja Radovanović objaviće danas novi singl. Riječ je o pjesmi “Svi životi moji” koji će pratiti i spot.

- Imao sam priliku da sarađujem sa crnogorskim fotografom Miodragom Markovićem, kome je ovo ujedno prvo spot.On je bio zadužen i za snimanje i za režiju, dok je za montažu bio zadužen Toni Pendo. Kadrove smo snimali na Žabljaku, u Nikšiću i na Ivanovim koritima - prisjeća se Radovanović.

Pored njega u spotu se pojavljuje i Sanja Vujisić, Bogdan Marcano, Mia Kuč i Aleksandar Đonović.

Kadrove smo snimali na Žabljaku, u Nikšiću i na Ivanovim koritima - prisjeća se Radovanović

- Spot je lijepa, jednostavna priča, sa odličnom fotografijom, koji kao i pjesma, govori o nekim malim momentima za kojima umijemo da žalimo cijeli život. Umijemo, ne i moramo. Poenta je bila da video izbaci pjesmu u prvi plan i da bude u službi pjesme, a ne da skrene pažnju sa nje. Slušati i nausput gledati, ne obrnuto. Nije to nikakva filozofija, samo smo htjeli da se vratimo osnovi, a to je pjesma - objašnjava Radovanović.

Do sada, Radovanović je sarađivao sa Markovićem, ali isključivo kad su fotografije u pitanju, pa su tako, pored spota, odradili i one koje će se koristiti za omot albuma.

- Saradnja je i ovoga puta bila sjajna. Sa Markovićem se odlično razumijem, on tačno zna šta hoće i kako bi trebalo sve to da izgleda, ima strpljenja, ideje i umije da ih sprovede u djelo. Veoma brzo ćemo nastaviti saradnju i biće tu još zanimljivih i drugačijih spotova - obećava Radovanović.

Na pitanje, da li su uspjeli da slikama u spotu dočaraju “sve živote njegove”, odgovara:

- Nismo to ni pokušavali. To bi album trebalo da uradi. Jedan život, jedna, skoro ista tema iz različitih uglova i raspoloženja. Ono kad se jednog dana osjećaš kao da si na vrhu svijeta, drugog na samom dnu, trećeg si potpuno ravnodušan i prema svijetu i životu i onda tako ukrug, sa dodatnim varijacijama. I iz toga svega nastanu neke pjesme koje na svoj način govore o tebi. I svima nama pomalo - siguran je on.

Ovim singlom, na koji je publika nakon “Padobrana” čekala nešto više od godinu dana biće ujedno najavljen Vanjin novi album, koji bi kako tvrdi naš sagovornik, trebalo da se pojavi ubrzo nakon spota.

- Na albumu se nalazi 11 pjesama, s tim da je ovo drugi singl sa istog, što znači da vas očekuje još devet novih pjesama. Ja sam autor muzike i tekstova, aranžmane je radio Denis Mujadžić Denyken, a izdavač će biti Goraton - otkrio je Radovanović.

Galerija