Subotić: Niko ne može da nam oduzme nadu

"Njihova spoljna linija sa Bogdanovićem i Milosavljevićem je možda i najbolja u ABA ligi. Igraju zaista na visokom nivou", objašnjava kapiten Marko Popović

12 komentar(a)
15.12.2013. 10:27h

Ako se gleda tradicija, onda Budućnost Voli nema šta da traži u duelu sa Partizanom.

Od posljednjih 10 mečeva, aktuelni šampion ABA lige ostvario je osam pobjeda i pripada mu uloga apsolutnog favorita.

Oba tima su u istoj situaciji, igraće bez startnih plejmejkera - Leo Vesterman je već odavno van stroja, dok je Aleksandar Ćapin propustio posljednja dva okršaja “plavih”, protiv Cedevite i Fehervara.

Uz to, i Budućnost Voli i Partizan su istrošeni obavezama na dva fronta, pa će do dva boda doći onaj ko prije uspije da se oporavi.

“Crno-bijeli” su imali sjajnu uvertiru za ovaj okršaj, dobili su Fenerbahče u Istanbulu, dok je crnogorski šampion poražen u Mađarskoj.

"Treba da pokažemo karakter i snagu poslije ne baš dobrog perioda za nas, odnosno nakon veoma dobrog perioda za Partizan. Dobili su Fenerbahče u Istanbulu, a malo ekipa može da se pohvali time. Imamo respekt prema njima, ali niko ne može da nam oduzme nadu, želju i borbenost koju moramo da pokažemo, ako mislimo da napravimo nešto", objašnjava krilni centar Bojan Subotić.

Podgoričani u duel ulaze rasterećeni, jer nemaju šta da izgube, pošto su od mnogih prežaljeni i prije nego što se podbaci lopta u “Pioniru”.

"Pobjedom dobijamo mnogo, a uvijek je motiv kada igramo protiv tako velikih klubova. Bićemo rasterećeni, a šansu ćemo tražiti u Partizanovoj emotivnoj i fizičkoj istrošenosti. Nedostaju im neki igrači, nama nedostaje Ćapin, tako da ne treba praviti alibije uoči meča. Moramo otići tamo i nastupiti jako borbeno i kolektivno. U takvim utakmicama bitna je želja, volja i koncentracija tokom svih 40 minuta. U svim mečevima smo pokazali da to možemo da postignemo, tako da u Beogradu moramo biti na tom nivou tokom čitavog susreta", jasan je Subotić.

Kapiten Marko Popović je svjestan na kakvom će iskušenju biti on i saigrači u Beogradu.

"Očekuje nas težak meč i sigurno najteže gostovanje do sad. Međutim, mislim da možemo da igramo sa njima ukoliko budemo požrtvovani i borbeni svih 40 minuta. Moramo biti svjesni da će oni iskoristiti sve naše slabosti, jer protiv takve ekipe moramo biti konstantni tokom čitavog meča".

Najveća opasnost za Budućnost Voli prijeti od spoljne linije domaćina - Bogdana Bogdanovića, Dragana Milosavljevića i Tarensa Kinzija.

"Njihova spoljna linija sa Bogdanovićem i Milosavljevićem je možda i najbolja u ABA ligi. Igraju zaista na visokom nivou. Imaju visoke centre, a Žofri Lovernj ima dobru sezonu. Ukoliko budemo zaustavili Bogdanovića, Milosavljevića i Lovernja, smatram da možemo da tražimo šansu za pobjedu", zaključio je Popović.

Vujošević: Potrošili smo bonus poraza

Duško Vujošević će u duelu protiv Budućnost Volija 800. put voditi Partizan. Do sada je ostvario 559 pobjeda i 240 poraza.

"Očekuje nas težak meč protiv Budućnosti. Podgoričani znaju da smo potrošeni i umorni, igraće na tu kartu. Pozivam publiku da nam pomogne da budemo dovoljno jaki. Potrošili smo bonus neočekivanih poraza u Jadranskoj ligi. Ne vjerujem u to, ali ako rezultat bude pružio priliku, moći ću da razmišljam o odmaranju nekih igrača", objasnio je Vujošević.

Danas

Partizan - Budućnost Voli (19.00)

MZT Skoplje - C. zvezda (17.00)

Sinoć

Igokea - Cedevita 96:89

Cibona - Široki 91:80

Krka - Olimpija 67:63

Zadar - Radnički 89:76

Mega Vizura - Solnok 95:89

Galerija