Krivična prijava za podmetanje eksploziva na auto službenika policije

Prijava podnijeta protiv Dejana Pavićevića zbog sumnje da je policajcu Nivici Jovanoviću na haubi automobila postavio eksplozivnu napravu

105 pregleda5 komentar(a)
Napad na auto policajca u Nikšiću, molotovljev koktel, Foto: Uprava policije
07.12.2013. 08:54h

Službenici nikšićke policije podnijeli su osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv sugrađanina Dejana Pavićevića, zbog osnovane sumnje da je policajcu Novici Jovoviću na haubu automobila postavio molotovljev koktel.

U saopštenju piše da su građani 15. jula telefonom obavijestili policajce da se na haubi Jovovićevog "golfa", koji je bio parkiran u Njegoševoj ulici u Nikšiću, nalazi improvizovana eksplozivna naprava.

"Na lice mjesta upućena je patrola policije, koja je obezbijedila lice mjesta do dolaska ekipe za uviđaje.... Nakon uviđaja, predmeti i tragovi sa lica mjesta upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Cjelokupan predmet, uključujući rezultate analiza i vještačenja vještaka odgovarajućih struka, dostavljen je nadležnom tužiocu, koji se juče izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti u pokušaju", navodi se u tekstu MUP-a.

Objašnjava se da su sveukupne policijske mjere i radnje, rezultirale identifikovanjem osumnjičenog Pavićevića.

"Osnovano se sumnja da je D.P. postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave – molotovljevog koktela na vozilo u vlasništvu policijskog službenika N.J. pokušao da izazove opasnost po život ili tijelo policijskog službenika N.J. i njegove imovine, kao i život ili tijelo drugih ljudi i imovine većeg obima. Od D.P. je u policijskim prostorijama CB Nikšić uzeta izjava. Krivična prijava protiv njega je, shodno nalogu tužioca, procesuirana u redovnom postupku", piše u saopštenju.