Zeta priziva duhove prošlosti

Najčuveniji preokret je svakako onaj iz 2006. godine kada Budućnosti ni pobjeda od 2:0 pod Goricom u prvom meču osmine finala nije bila dovoljna na Trešnjici

2 komentar(a)
Zeta-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
04.12.2013. 09:13h

Fudbaleri Zete prizivaju duhove prošlosti uoči današnjeg revanša polufinala Kupa sa Lovćenom na Trešnjici.

Prednost Cetinjana od 1:0 iz prvog meča, naime, ne izgleda nimalo zastrašjuće za domaćina kada se zna kakve su sve preokrete Golubovčani znali da režiraju u revanš mečevima najmasovnijeg takmičenja.

Najčuveniji je svakako onaj iz 2006. godine kada Budućnosti ni pobjeda od 2:0 pod Goricom u prvom meču osmine finala nije bila dovoljna na Trešnjici - Zeta je dobila 3:0.

Pet godina kasnije, septembra 2011. godine, i Sutjeska je donijela na Trešnjicu prednost od 2:0, ali se provela isto kao Budućnost - bilo je 3:0 za Zetu.

Danas protiv Lovćena, izabranici Mladena Vukićevića neće morati da slave sa 3:0 da bi prošli dalje, dovoljan im je i gol manje, ali svejedno, čeka ih vrlo težak zadatak protiv tima koji je u prvenstvu zaređao pet trijumfa.

"Ovo je naša utakmica sezone i sve smo joj podredili. Želimo preko Kupa da izađemu u Evropu i trenutno nas ne interesuje ništa drugo osim ovog meča. Ne razmišljamo ni o penalima, jer oni su lutrija, jednostavno želimo da završimo sve u regularnom toku. Krenućemo ofanzivno, sa željom da što prije damo gol, a onda bi bilo puno lakše", kaže najbolji strijelac Zete i domaćeg šampionata, Petar Orlandić.

Lovćen je treći u prvenstvu kolo prije kraja jeseni. Ukoliko izabranici Mojaša Radonjića uspiju danas da se plasiraju u polufinale Kupa, biće to polusezone iz snova.

"Želimo da prođemo", jasan je trener Cetinjana.

Rezultat iz prvog meča u Podgorici (1:1) nagovještava neizvjesnost i u duelu Čelik - Mladost u Nikšiću, ali sudeći po igrama podgoričkog sastava ove sezone, "metalurzi" su mnogo bliži prolasku.

Izabranici Slavoljuba Bubanje u subotu su gurnuli Mladost na dno prvoligaškog karavana, danas žele i da ih eliminišu iz Kupa.

"Očekujem da ćemo u revanšu potvrditi da smo znatno bolji tim, a to smo dokazali prije nekoliko dana u prvenstvenom duelu. Svakako da će protivnik pokušati da nas iznenadi, ali dovoljno smo odgovorni da pristupimo susretu na pravi način. Plasmanom u narednu rundu ispunili bi plan i zaokružili uspješnu polusezonu", rekao je Bubanja, koji je prošle i pretprošle godine vodio Čelik do finala Kupa.

Petrovac i Grbalj imaju sjanu šansu da se plasiraju u polufinale, nakon pobjeda u prvim mečevima.

Petrovčani protiv Dečića u Tuzima brane trijumf od 2:0 iz prvog meča.

Domaćinu je potrebno čudo kako bi preokrenuo ukupan rezultat, ali nakon pobjede Dečića nad Grbljem 3:0 u prošlom kolu prvenstva, sve je moguće.

Grbalj je protiv Mogrena u Budvi slavio sa 3:2 u prvom meču i proći će u polufinale čak i ako izgubi 1:0 ili 2:1 na svom terenu.

Budvanima treba pobjeda od dva gola razlike, a sudeći kako igraju u prvenstvu (pet poraza zaredom) to će za izabranike Brana Milačića biti vrlo teška misija.