I Zeta preslišala Mogren

"Ovi “drimtimovci” igrali su dobro samo u dijelu nastavka kada su dali dva gola", istakao je Brano Milačić

79 pregleda4 komentar(a)
Brano, Foto: Boris Pejović
28.11.2013. 11:01h

I drugi duel Zete i Mogrena ove sezone obilježen je pravom goleadom, opet je viđeno sedam golova, ali su se za razliku od avgustovskog duela u Budvi ovoga puta radovali izabranici Mladena Vukićevića.

I bili su znatno ubjedljiviji nego Mogren prije tri mjeseca, jer su na poraz 4:3 odgovorili pobjedom 5:2, za prekid serije od šest vezanih mečeva bez trijumfa, uključujući i Kup i prvenstvo...

Na drugoj strani, fudbaleri Mogrena prevazišli su sebe, doživjeli su peti poraz na posljednjih šest mečeva, srozali se do 9. pozicije na tabeli, ali su za razliku od ranijih mečeva pokazali novu “vrlinu” - prvi put su, naime, izgubili ubjedljivo.

"Drim-tim? Nije ovo drim-tim, vi ste ga tako prozvali. Drim-tim ima makar jednog reprezentativca ili klasnog fudbalera, a mi nemamo nijednog. Ovi “drimtimovci” igrali su dobro samo u dijelu nastavka kada su dali dva gola, sve ostalo je bilo očajno. Zeta je zasluženo dobila", kazao je novinarima trener Mogrena Brano Milačić.

Budvani su na Trešnjici imali idealnu šansu da povedu, u 34. minutu dobili su penal nakon faula Krstovića nad Markovićem, ali je Ivanović odbranio udarac Đurovića. Igra Mogrena se nakon tog promašaja u potpunosti raspala, jer je domaćin poveo već u narednom napadu - Došljak je centrirao, a najbolji strijelac lige Orlandić glavom postigao 9. gol ove sezone.

Zeta je do poluvremena dala drugi gol, nakon što su akteri prvog izmijenili uloge - Orlandić je asistirao, a Došljak pogodio.

Mogrenu je prijetila prava katastrofa kada je Vlaisavljević na centaršut Boljevića u 59. minutu povećao na 3:0, a Kapisoda samo minut kasnije morao u svlačionicu zbog drugog žutog kartona. Budvani su se, ipak, vratili u igru i sa desetoricom, jer su u samo dva minuta pored statične odbrane Zete postigli dva gola. Strijelci su bili Marković i rezervista Nikola Vujović.

Gosti, međutim, nisu imali ni snage ni volje da kompletiraju preokret. Vlaisavljević, pa Boljević, povećali su vođstvo Zete do 5:2, a pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija da su domaćini realizovali sve šanse...

"Igrači Mogrena su vjerovatno psihološki pali nakon promašenog penala, mi smo se raspucali, ali smo ipak dozvolili protivniku da se sa dva gola vrati u igru. Srećom, u finišu smo opet bili precizni i zasluženo došli do pobjede", rekao je Mladen Vukićević, trener Zete.

ZETA - MOGREN 5:2

Golubovci - Stadion „Trešnjica”. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Orlandić u 36, Došljak u 41, Vlaisavljević u 59. i 83. i Boljević u 89. minutu za Zetu, N. Vujović u 66. i Marković u 67. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Orlandić, Boljević, Krstović (Zeta), Kapisoda, Golubović, N. Vujović (Mogren). Crveni karton: Kapisoda (Mogren) u 60. minutu.

Zeta: Ivanović 6,5, Aligrudić 7 (St. Vukčević), M.B.Radulović 7, Šoć 7, Klikovac 7, Dujković 7, Došljak 7,5, Krstović 7(Sa. Vukčević 7), Vlaisavljević 8, Boljević 7,5, Orlandić 7,5 (V. Vukčević).

Mogren: Butorović 5, Radišić 5, Lagator 5,5, Kapisoda 5, Racković 5, Kalezić 5 (Rudović), Marković 6, Đurović 5 (Kaluđerović), Đurišić 5, Burzanović 5 (N. Vujović 6,5), Golubović 5,5.