Jovović: Igraćemo bez Ćapina, ali imamo šansi

"Ne možemo reći da nam je plasman u narednu fazu u drugom planu, ali smo svjesni da je taj cilj sada težak, jedino nas sve četiri pobjede do kraja mogu dovesti u situaciju da idemo dalje", ističe strateg Podgoričana

0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
26.11.2013. 16:56h

Porazom u prošlom kolu od PAOK-a na svom terenu, košarkaši Budućnost Volija napravili su dva koraka nazad kada je u pitanju plasman u drugi krug Evrokupa.

Međutim, i pored toga otputovali su u Tursku na duel sa TED ANkarom sa željom da ostvare pobjede i, bar teoretski, ostanu u trci za nastavak evropskog puta.

Taj zadatak biće otežan jer prvi plej Aleksandar Ćapin, najvjerovatnije, neće igrati.

On je protiv Grka povrijedio list lijeve noge, igrao je pod injekcijama u Solnoku, pa sada stručni štab ne želi ništa da rizikuje.

"Idemo u goste TED Ankari sa namjerom da odigramo što bolje. Vidjelo se i u prvom meču u Podgorici da se radi o jako kvalitetnoj ekipi, koja se u međuvremenu pojačala iskusnim Aleksandrom Rašićem. Ne očekuje nas nimalo lak posao, a na toj utakmici, najvjerovatnije, ćemo nastupiti bez Ćapina, koji se u prethodnom meču žrtvovao i odigrao pod injekcijama, iako ima povredu. Tako da ćemo odigrati oslabljeni, ali svakako da imamo svoje šanse", objašnjava trener Igor Jovović.

Osim gostovanja u Turskoj, “plavi” pred sobom imaju još tri meča. Ni sve pobjede, nažalost, ne garantuju ostanak u ovom takmičenju.

"Ne možemo reći da nam je plasman u narednu fazu u drugom planu, u svaki meč ulazimo sa svim raspoloživim resursima i tendencijom da slavimo. Svjesni smo da je taj cilj sada težak, jedino nas sve četiri pobjede do kraja mogu dovesti u situaciju da idemo dalje. Razmišljamo na način da postoje šanse i nastojaćemo da ih iskoristimo", istakao je Jovović.

Vladimir Mihailović je blistao u prošlom kolu ABA lige u Mađarskoj. Pred duel u Ankari, optimistički je raspoložen.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica s obzirom da je ritam putovanja i utakmica izuzeno naporan. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, sa iskusnim igračima. Tako da nas očekuje velika borba ukoliko želimo da dođemo do trijumfa. Planovi za ABA ligu su veći, a što se tiče Evrokupa i dalje imamo teorijske šanse da ostanemo u igri za drugi krug i sve dok ona postoji, mi ćemo se boriti. Takođe, igranje u Evropi je veliki motiv za igrače, jer jako kvalitetne ekipe, kao i igrači, nastupaju u tom takmičenju", zaključio je bek Podgoričana.

Sunter: Očekujem pobjedu

Ted Ankara iz meča u meč igra sve bolje. U prošlom kolu je savladala Himik u gostima uz odličnu igru Vladimira Golubovića (22 poena, 17 skokova) i Kleja Takera (18 koševa). Trener Erkument Sunter je već otpisao “plave”.

"Naš cilj je pobjeda, jer smo u Podgorici, tako da kažem, nesrećno poraženi. Ovo je veoma bitna utakmica za nas i pozivam navijače da dođu da nam pomognu da osvojimo bodove. Znamo da neće biti lako, igramo protiv odličnog rivala, ali vjerujem u svoj tim i očekujem da slavimo", rekao je Sunter.

Duel u dvorani “Ankara arena” igra se od 17.30 sati, a pravdu će dijeliti Anastasios Piloidis (Grčka), Francisko Aranja (Španija) i Markos Mihaelides (Švajcarska).

U ostala dva meča grupe F sastaju se: Nižnji Novgorod - Himik (16.40), PAOK - Fehervar (18.30).