Luka Berane ima novu pjesmu: Bez mnogo obrade i peglanja

"Deda je dokaz da generacijski jaz između starih i mladih može biti lako premošćen primjenom pravih sredstav"

0 komentar(a)
22.11.2013. 10:04h

Grupa Luka Berane objavila je četvrtu pjesmu sa svog debi albuma - numeru "Deda" koju je moguće besplatno poslušati na YouTube servisu. Isto važi i za naslovnu "Mome rodnom gradu", koja je objavljena prošlog vikenda.

"Deda je dokaz da generacijski jaz između starih i mladih može biti lako premošćen primjenom pravih sredstava - razmjenom dobara i mladosti. Imamo pun grad primjera koje ova pjesma oslikava", objasnio je Bojan Đaković koji je napisao tekst, dok je muziku osmislio Novo Brakočević, a bubanj odsvirao Blažo Šekularac.

Rambolika numera Luke Berane nastala je, prema riječima Đakovića, iz jednog studijskog "jam sessiona". Snimljena je uživo, a ovo što se može čuti na YouTubeu je bilo treće živo izvođenje pjesme, bez previše obrade i peglanja, kazao je član beranskog sastava.

Đaković je pjesmu "Mome rodnom gradu" opisao kao krunu lokalpatriotiozma Luke Berane.

"Iako nekome stihovi mogu da zazvuče pretenciozno, oni oslikavaju sve što smo radili, radimo i što smo spremni da uradimo za naš grad. A oslikavaju i nepočinstva i glupost nekih drugih", kazao je Đaković.

Tekst su napisali on i Gojko Cimbaljević, a muzika je reakcija Nova Brakočevića na stihove, saopštio je sagovornik "Vijesti".

Luka Berane prethodno je na YouTube servisu objavila i numere "Unija" i "Socijala". Bend je najavio da se uskoro može očekivati i ekranizacija "Socijale", a uz nju i pet novih numera, na debiju Luke Berane naći će se i ranije objavljene "Pusta tama", "Beranska sirena", "Balada mornara" i "Nema više bijelih brava" koja će biti ponovo snimljena u novom aranžmanu.

Galerija