Adžić: Bićemo konkurentni u glavnoj fazi

"Ostvarili smo zacrtani cilj, što nije bilo nimalo lako s obzirom na to kakve protivnike smo imali", istakao strateg Podgoričanki

87 pregleda5 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
17.11.2013. 22:38h

I treća vezana utakmica u kojoj je pobjeda bila imperativ je odrađena na pravi način, a Dragan Adžić je posebno apostrofirao publiku i pomoć koju je dala ekipi kada je bilo najvažnije.

"Djevojke nisu baš najbolje ušle u utakmicu zbog velikog opterećenja s kojim smo se borili u pripremi. Bili smo dekoncentrisani u odbrani, počev od Klare do igračica u defanzivi. Vrlo je nezahvalno igrati protiv ekipe koja pogađa sa 10-11 metara. Nemamo adekvatnu adaptaciju na takav napad, ali smo uspjeli to da prevaziđemo. Imamo tri vrhunska golmana, a u ovom slučaju je Marta Žderić odgovorila zadatku, a i odbrana se konsolidovala i odigrala na visokom nivou u drugom poluvremenu”, naglasio je trener Budućnosti.

Adžić se ponvo osvrnuo na činjenicu da je Budućnost bila u najtežoj grupi.

"Ostvarili smo zacrtani cilj, što nije bilo nimalo lako s obzirom na to kakve protivnike smo imali. Ferencvaroš bi možda bio prvi u nekoj drugoj grupi, a sada ide u Kup kupova. Okupićemo se poslije Svjetskog prvenstva i nastaviti da nadgrađujemo ekipu i individualno i kolektivno. Želimo da budemo konkurentni u glavnoj fazi, bez obzira na to koga ćemo u utorak dobiti za rivale”, kazao je Adžić.

Opet ste imali problem u napadu sa igračicom više, jer ste tokom prva četiri isključenja Mađarica postigli i primili po dva gola. Morate li da radite na tome?

"Na ovih šest utakmica ni sa igračicom više, ni sa igračicom manje u napadu nismo igrali kako bi trebalo. Mi obično imamo dosta isključenja i znali smo to da valorizujemo, ali ove sezone imamo problem. Disciplina još nije na potrebnom nivou, kao što je to slučaj kada se napada šest na šest. Vjerujem da ćemo to moći da to nadgradimo u januaru”.

Da li Neagu kod Vas ima malo više kredita nego druge igračice? Čini da je držite u igri i kada joj ne ide, kako bi se vratila na nivo iz 2010. godine, prije teških povreda.

"Razumijem u kakvom je stanju i zbog toga dobija veći prostor kad to ne utiče na rezultat. Karakter, odnos i to što je pružila otkada trenira sa ekipom su na visokom nivou i siguran sam da će na proljeće doći na potrebni nivo, da će biti bolja i kompletnija nego što je bila ikad”, poručio je Adžić.