MIDAS: Dodijeljena 224 ugovora za finansijku podršku farmerima

Ugovori su, u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore – MIDAS, potpisani sa poljoprivrednim proizvođačima iz 20 opština

4 komentar(a)
MIDAS ugovori, Foto: Zoran Đurić
15.11.2013. 16:03h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Svjetskom bankom, uručilo je danas 244 ugovora kojima se u okviru MIDAS projekata dodjeljuje bespovratna podrška poljoprivrednim proizvođačima.

Ukupna vrijednost investicija je skoro sedam miliona eura, a poljoprivrednicima će biti nadoknađeno pola tog iznosa.

U vinskom podrumu Plantaža u Šipčaniku, Ministarstvo poljoprivrede je okupilo oko 600 poljoprivrednih proizvođača i članova njihovih porodica, gradonačelnike, ministre, privrednike, poslanike, studente, ambasadore više zemalja. Resorni ministar Petar Ivanović je kazao da im je cilj da svi zajedno, timski, doprinesu povezivanju ekonomskih sektora i jačanju poljoprivrde i bezbjednosti hrane.

Ugovori su, u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore – MIDAS, potpisani sa poljoprivrednim proizvođačima iz 20 opština, a projekti se finasiraju tako što proizvođač sam izgradi kapacitete ili kupi opremu, javi se na poziv Ministarstva i nadoknadi mu se novac u vrijednosti pola investicije.

Ivanović je na svečanosti kazao da je vrijednost investicije u prosjeku 28.000 eura po poljoprivrednom gazdinstvu.

“To je moj odgovor na zlurade komentare samozvanih stručnjaka kojima je prostor u medijima važniji od prostora na njivi”, kazao je Ivanović koji je, prije nego što je prišao za govornicu najavljen kao neko “čijim su imenovanjem prije 11 mjeseci mnogi bili iznenađeni”.