Pino: Norveška i Crna Gora favoriti za zlato u Srbiji

"Ne smatram da smo mi među favoritima, zbog posljednjeg rezultata na EURO 2012. Norveška i Crna Gora su definitivno prvi favoriti za zlato", rekla je Pino za sajt serbia2013.com

73 pregleda2 komentar(a)
Alison Pino, Foto: Ihf.info
12.11.2013. 23:27h

Najbolja svjetska rukometašica 2009. godine, u izboru Svjetske rukometne federacije, Francuskinja Alison Pino smatra da su reprezentacije Norveške i Crne Gore glavni favoriti za titulu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji.

"Ne smatram da smo mi među favoritima, zbog posljednjeg rezultata Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine. Norveška i Crna Gora su definitivno prvi favoriti za zlato", rekla je Pino za sajt serbia2013.com.

Francuska je jedan od rivala izabranica Dragana Adžića u grupi A, koja se igra u Beogradu, pored Holandije, Konga, Južne Koreje i Dominikanske Republike.

Dvadesetčetvorogodišnja Pino, koja trenutno igra za skopski Vardar, bila je član selekcije Francuske koja je na prethodnim svjetskim prvenstvima u Kini 2009. i Brazilu 2011. godine osvajala srebro i oba puta bila birana za najboljeg srednjeg beka.

"Mislim da ponovo možemo do medalje, ali biće teško iz mnogo razloga. Promijenili smo stručni štab, a svaki novi selektor donosi nešto novo, a vremena nema puno. Takođe, nedostajaće nam neke igračice. Ali, imamo uspješan tim na svjetskim prvenstvima", dodala je Pino.

Pino ističe da Francuska bolje prolazi na svjetskim nego na evropskim prvenstvima.

"Svjesne smo činjenice da uvijek imamo problem sa Evropskim prvenstvom koje se igra nakon Olimpijskih igara. Ne znam zašto, ali na posljednjem EP u Srbiji smo imale puno problema zbog lošeg rezultata u Londonu, iako smo pokušale to da prikrijemo. U Londonu je sve išlo dobro do poraza od Crne Gore u četvrtfinalu. To se psihološki odrazilo na nas na EP u Srbiji", kaže Pino.

Poslije Francuske i Rumunije, Pino od ljeta igra u Makedoniji, u Vardaru, koji je za ovu sezonu formirao zaista moćan tim.

"Novi dio moje karijere je veoma interesantan i nevjerovatan. Dolazak u Skoplje je bio veoma dobar izbor, jer sam pozitivno iznenađena od samog dolaska ovdje. Shvatam koliko je važna i moja pomoć klubu za budućnost, sada kada je na početku", kaže Francuskinja.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za rukometašice biće održano u Srbiji od 6. do 22. decembra, a gradovi domaćini su Beograd, Zrenjanin, Novi Sad i Niš.