Ko je u Doljanima ispisao šovinističke parole

Na putu u Doljanima, od crkve prema Burumu, u petak ujutro osvanuli su ispisani grafiti - “Albanija”, “Ko Srbina kolji”, “OVAL smrt Srbima” i “Kolji Srbe”

165 pregleda11 komentar(a)
Poruke u Doljanima, Foto: Zoran Đurić
07.11.2013. 18:13h

Policija istražuje ko je autor šovinističkih parola, između ostalih i “Kolji Srbina”, koje su u petak ujutro osvanule u naselju Doljani. Predsjednik NVO “Doljani” Ljubo Varagić kazao je da su policajci istog dana došli na lice mjesta i uzeli izjave od mještana.

“Nadamo se da će policija ovoga puta uraditi posao kako treba i da će pronaći autora šovinističkih poruka, koje imaju i ozbiljnu prijeteću notu”, rekao je Varagić juče “Vijestima”.

On je istakao da im se od petka niko od nadležnih, pa ni policija, nije obraćao i da mnogi u selu smatraju da autor šovinističkih poruka nikada neće biti pronađen.

“Vjerovatno će sve ostati 'mrtvo slovo na papiru'. Biće napravljen zapisnik, potom arhiviran i slučaj veoma brzo zaboravljen. Ipak, za svaki slučaj, otići ću do kraja nedjelje u policiju da se interesujem, ali malo je vjerovatno da će se neko zabrinuti zbog toga”, rekao je Varagić.

Na putu u Doljanima, od crkve prema Burumu, u petak ujutro osvanuli su ispisani grafiti - “Albanija”, “Ko Srbina kolji”, “OVAL smrt Srbima” i “Kolji Srbe”.

Mještani tvrde da su bili šokirani, jer se ništa slično nije dešavalo u selu.

“Mještani su jako nezadovoljni, jer su Doljani odavno prepušteni sami sebi. Opština je malo toga uradila od svih obećanja koja su davana proteklih godina uoči izbora. Nema vodovoda, poboljšanja elektro mreže, još uvijek ima djelova puta koji su neasfaltirani, čeka se atmosferska kanalizacija... Sada su, kao šlag na tortu, stigle i šovinističke poruke”, kazao je Varagić.

Čiste potok i kanale

Varagić je kazao da su mještani počeli da čiste kanale i potok koji protiču kroz selo, kako tokom kišne sezone ne bi došlo do poplava. “Potoci su poprilično zapušteni i zarasli, ima dosta trave, ali i smeća u njima, pa ćemo čim prestane kiša početi sa čišćenjem”, rekao je on.