ZTE i zvanično stiže u Istočnu Evropu

Distribucija i direktna prodaja putem ASBIS maloprodajnih poslovnica počeće sa Blade V, G i Blade Grand S Flex serijama dostupnim u posljednjem kvartalu ove godine

3 komentar(a)
ZTE, Foto: Wikipedia
05.11.2013. 09:35h

Kompanije ZTE i ASBISc Enterprises PLC, nedavno su potpisale su ugovor o distribuciji ZTE smartphone uređaja u osam zemalja u EMEA regiji, uključujući Srbiju, Poljsku, Rumuniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Makedoniju i Sloveniju.

Distribucija i direktna prodaja putem ASBIS maloprodajnih poslovnica počeće sa Blade V, G i Blade Grand S Flex serijama dostupnim u posljednjem kvartalu ove godine, prenosi portal Klix.ba.

Kris Edvards, direktor marketinga i poslovnog razvoja za Evropsko tržište ZTE Corporation tim povodom je kazao da je taj proizvođač jedan od najpopularnijih u istočnoj Evropi sa modelima poput ZTE Grand, Blade i Kis, dostupnih u cijelom regionu.

"Ovim partnerstvom ZTE se i obavezuje da će svojim kupcima isporučivati uređaje visokog kvaliteta i pristupačnih cijena", dodao je Edvards.

ZTE sektor mobilnih uređaja je samo jedna divizija kompanije ZTE, koja se inače bavi globalnom telekomunikacionom opremom, mrežama i mobilnim uređajima, sa sjedištem u Šendženu u Kini.

Prema IDC analizi globalne industrije, ZTE je jedan od Top 5 proizvođača mobilnih telefona i smartfona u svijetu. Kompanija proizvodi kompletnu paletu mobilnih uređaja, uključujući mobilne telefone, tablete, modeme, desktop računare...