Nećemo rasipati novac na službene ručkove i putovanja

Prvi čovjek Pozitivne kaže da u cetinjskom budžetu ima novca, ali da se pogrešno troši

56 pregleda35 komentar(a)
Dragan Cvetković, Foto: Pozitivna CG
05.11.2013. 18:50h

Ukoliko osvoje vlast na Cetinju, Pozitivna Crna Gora će novac iz gradskog budžeta preusmjeriti na one kojima su ta sredstva potrebna, a neće ga trošiti na reprezentacije, ogromne telefonske račune i nekorisna putovanja po inostranstvu kao dosadašnja vlast.

To je u intervjuu “Vijestima” kazao predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne na Cetinju i nosilac liste Dragan Ćiro Cvetković.

“Kvalitetna i efikasna administracija je uslov za ekonomski rast i bolji standard građana. Jasno smo rekli da će gradska uprava Pozitivne voditi 'politiku malih koraka' bez megalomanskih i neiskrenih obećanja.

Pozitivna nije konstituent vlasti, niti partner DPS-a ni u jednoj opštini, ni na državnom nivou. Isto tako ne želimo da 'amnestiramo' nijednu partiju koja to jeste. To je teret koji moraju da ponesu sami
Mi smatramo da ovom gradu treba više solidarnosti i socijalne pravde. Novca u budžetu ima, pitanje je samo kako se troši. Umjesto na reprezentacije, enormne telefonske račune, nekorisna putovanja po inostranstvu… novac ćemo preusmjeriti onima kojima je najpotrebniji. Pozitivna će uvesti i građansku kontrolu rashodnih stavki budžeta i ukinuti neracionalnu potrošnju”, kazao je Cvetković.

Dio javnosti i analitičara smatra da su ovi izbori na Cetinju 'sudbonosni'- odnosno ako bi došlo do smjene vlasti na Cetinju, da bi to izazvalo lančanu reakciju i u drugim gradovima. Da li i Vi to mislite?

Cetinju pripada da pokrene kapitalne društvene promjene, a smjena vlasti je neminovnost koja će se izvjesno dogoditi. Osnivanjem Pozitivne pokrenuti su društveni tokovi promjena, a nivo opozicione izborne energije je vidno podignut.

Pozitivna je i osnovana da bude pokretač tih promjena. Riječju, na Cetinju je stvorena ' kritična masa' i talas promjena će se proširiti Crnom Gorom.

Koliko očekujete da ćete osvojiti mandata na Cetinju?

Sa Cetinja i sa Pozitivnom kreće demokratska smjena vlasti. Na predstojećim lokalnim izborima Pozitivna će dobiti većinsko povjerenje građana Prijestonice, sa dovoljnim brojem mandata da bude nosilac izvršne vlasti i gradskog parlamentarnog života u naredne četiri godine.

Da li je u tom slučaju moguća koaliciona vlast koju bi činile Pozitivna -SDP-DF?

Više puta smo ponovili da nama nije potrebno licitiranje sa postizbornim koalicijama.

Pozitivna nije konstituent vlasti, niti partner DPS-a ni u jednoj opštini, ni na državnom nivou. Isto tako ne želimo da 'amnestiramo' nijednu partiju koja to jeste. To je teret koji moraju da ponesu sami.

Uostalom, dijametralno su suprotne priče o postizbornim kombinatorikama koje ove partije odašilju u drugim gradovima u kojima se održavaju izbori. Negdje su malo sa pozicijom, a negdje malo sa opozicijom.

Da li se plašite da može doći do „nikšićkog“ scenarija i na Cetinju nakon izbora?

'Nikšićki scenario', kako ga nazivate, je davno ispričana i potrošena priča.Taj scenario nije ni Nikšić, a još manje Cetinje. Nije ni Pozitivna, nego jedino i samo DPS. Pozitivna Crna Gora je Cetinju ponudila postojanu listu koja će u svemu dostojno zastupati interese građana Prijestonice.

Da li bi Pozitivna tražila mjesto gradonačelnika u mogućim razgovorima o postizbornoj koaliciji, ako osvoji najviše mandata?

Mi ćemo u svemu ispoštovati glas i volju građana Prijestonice.

Za Pozitivnu je veoma važno da ponudimo odgovorne, stručne i vrijedne ljude koji će svoje znanje i rad uložiti u nimalo laki posao vršenja vlasti u Prijestonici.

Niko ko nije posvećen poslu i nema adekvatne rezultate rada neće raditi u lokalnoj vlasti, bez obzira na partijsku pripadnost.

Zbog čega građani Cetinja treba da glasaju za Pozitivnu?

Svaku partiju čine ljudi, a Pozitivna nudi spoj mladosti i iskustva, ljude i sa znanjem i sa energijom koji mogu da se uhvate u koštac sa brojnim problemima koje nam je ostavila aktuelna vlast.