Postavljen kamen temeljac za sportsku dvoranu Univerziteta Crne Gore

Sportska sala, površine 3.000 kvadrata, kapaciteta 800 mjesta će, kako je najavljeno, biti završena za godinu dana

52 pregleda8 komentar(a)
28.10.2013. 19:33h

Polaganjem kamena temeljca započela je gradnji sportske dvorane Univerziteta Crne Gore (UCG), vrijedne tri i po miliona eura.

Sportska sala, površine 3.000 kvadrata, kapaciteta 800 mjesta i prostorijama za studentski kulturni centar, će, kako je najavljeno, biti završena za godinu dana.

Kamen temeljac postavili su ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović i rektor UCG Predrag Miranović.

TV Vijesti, Marko Mišić

"Ovo je istorijski dan, jer će studenti državnog Univerziteta po prvi put od njegovog osnivanja dobiti svoj prostor za sportske, kulturne i administrativne sadržaje i sve ono što je neophodno da imaju", kazao je Stijepović.

Stijepović, koji po sopstvenom priznanju voli sve sportove, je istakao da u vrijeme krize ni "mnogo bogatije države ne razmišljaju o ovakvim investicijama i ulaganjima u studentski standard, a kod nas su u posljednjih 30 dana otvorene investicije vrijedne oko 15 miliona".

Student povjerenik na UCG Miloš Pavićević je kazao da će sala, prema najavama koje je studentski parlament dobio od Vlade i resornog Ministarstva, biti urađena po najsavremenijim standardima.

"Nakon završetka radova, studenti će dobiti višenamjensku salu, kapaciteta 800 mjesta, u kojoj će moći da se organizuju razna sportska nadmetanja, koncerti i druge kulturne manifestacije. Sala će imati i prostorije za novinare i kancelarije za budući studentski kulturni centar", kazao je Pavićević.

On je istakao da će se Studentski parlament, uz podršku Vlade, resornog ministarstva i drugih institucija, u narednom periodu baviti nezaposlenošću mladih, naglasivši da treba osmisliti strategiju kako bi se smanjio broj mladih sa diplomama koji su i dalje na Birou rada.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica ocijenio je da su u Vladi i Univerzitetu shvatili da "sport postaje važan činilac prevencije zdravlja i socio - patoloških pojava među mladima i da je najveće bogatstvo svakog pojedinca zdravlje, a nacije znanje".

"Našim studentima želimo da pružimo i jedno i drugo. Podsticanjem i podrškom izgradnje višenamjenske sportske dvorane od Vlade, napravljeni su najkvalitetniji preduslovi u osmišljavanju zdravog života studentske populacije", kazao je Bjelica.

Vlada je izgradnju hale povjerila Direkciji javnih radova.

Galerija