Bjelopoljska partija: Nema razvoja od budžetskih mrvica

Kada je u pitanju razvoj seoskih područja bjelopoljske opštine, resorna ministarstva su u potpunosti zaboravila suštinski razlog svog postojanja

8 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
23.10.2013. 17:37h

Bjelopoljska partija (BP) zatražila je od države da preispita ekonomsku politiku prema tom gradu.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik BP Mersudin Međedović piše da “dobijanjem budžetskih mrvica Bijelo Polje ne može da zadovolji svoje razvojne potrebe”.

“S obzirom da se planiranje budžeta države zasniva na projekcijama ekonomskog razvoja, makroekonomskoj stabilnosti, ekonomskoj politici, zakonima i drugim propisima, a imajući u vidu specifičnosti opštine Bijelo Polje, BP nije zadovoljna brigom Vlade prema ovom gradu”, piše u saopštenju.

Dodaje se da “Vlada i određena resorna ministarstva u dovoljnoj mjeri ne prate interne i eksterne faktore koji imaju značaj i uticaj na sadržaj i realizaciju razvojne strategije, kao i stalne korekcije i prilagođavanje situaciji na terenu”.

“Nemarom Podgorice, opštinu Bijelo Polje trese groznica nezaposlenosti. Kada je u pitanju razvoj seoskih područja bjelopoljske opštine, resorna ministarstva su u potpunosti zaboravila suštinski razlog svog postojanja”, dodaje se u saopštenju.

BP je istakla da bi podržala još veće ulaganje države u glavni grad, “ali ako postoji ograničenost u raspoloživim budžetskim sredstvima onda nadležni subjekti iz Podgorice treba da znaju da Crna Gora nije samo Podgorica”.

“Konkretno, opština Bijelo Polje sa dobijenim budžetskim mrvicama ne može da zadovolji svoje razvojne potrebe. Stoga, u narednom periodu BP će se u javnosti pojaviti sa konkretnim primjedbama prema onoj ekonomskoj politici koja razvojne šanse opštine Bijelo Polje ne stavlja u ravnopravan položaj sa podsticajnim razvojem drugih crnogorskih opština”, piše u saopštenju.