Samo Budućnost "bezbrižna"

U Tuzima se ne igra, ali će zato biti neizvjesno na makar pet ili šest od preostalih sedam mečeva, pošto su Grbalj i Petrovac skoro završli posao u prvim mečevima

5 komentar(a)
Budućnost-Dečić, Foto: Savo Prelević
22.10.2013. 15:53h

Prvi put od kada se u nezavisnoj Crnoj Gori igra Kup takmičenje, osmina finala donosi sedam, umjesto osam utakmica.

Dečić i Budućnost neće sjutra igrati predviđeni revanš u Tuzima, nakon što je nevjerovatnim propustom administracije (Tomković nastupio, iako je imao kartone) podgorički klub izgubio prvi meč službenim rezultatom 3:0, iako je na terenu izborio pobjedu 3:2. Kako propozicije nalažu da se u takvim situacijama ne igra revanš, jedan putnik u četvrtfinale (Dečić) dobijen je i prije sjutrašnjih revanša osmine finala.

U Tuzima se ne igra, ali će zato biti neizvjesno na makar pet ili šest od preostalih sedam mečeva, pošto su Grbalj i Petrovac pobjedama u gostima nad Ribnicom i Zabjelom jednom nogom već zakoračili među najboljih osam.

Mogren će tako biti pod strahovitim pritiskom da savlada Bokelj u Budvi, plasira se u četvrtfinale i prekine nevjerovatnu seriju od šest mečeva bez pobjede, među kojima su i dva uzastopna poraza.

Izabranici Brana Milačića odigrali su u prvom meču na gostovanju lideru druge lige mršavih 0:0, a rezultat dodatno gubi na značaju za Budvane ako se zna da je Bokelj nastupio sa kombinovanim timom. Sjutra na Lugovima Mogren ima šansu da ispravi propušteno iz prvog meča, a svaki drugi ishod prudubio bi krizu u taboru dvostrukog šampiona do alarmantnih granica.

Lovćen se obrukao u prvom meču porazom na gostovanju trećeligašu Crvenoj stijeni (2:1), pa će sjutra na Cetinju juriti pobjedu od makar 1:0 za prolazak u narednu rundu.

Isti rezultat juri i Mladost, koja je izgubila u prvom meču od Mornara u Baru, ali je uspjela da postigne gol (2:1).

U Nikšiću, Rudar će pokušati da iznenadi Čelik i konačno prekine lošu seriju protiv "metalurga" u Kupu, nakon poraza u finalu pretprošle i ispadanja u četvrtfinalu prošle sezone. Prvi meč u Pljevljima završen je 0:0. Čelik je favorit, i zbog retultata i zbok kvaliteta tima, ali Pljevljaci žele da daju makar jedan gol i značajno zakomplikuju revanš.

Zeta ne bi trebala da ima težak zadatak na gostovanju Jezeru u Plavu nakon pobjede 2:0 u prvom meču. Golubovčani su ipak oprezni, ako ni zbog čega drugog onda zbog poraza Sutjeske u Plavu i eliminacije šampiona u prošloj rundi Kupa.

Parovi:

Čelik - Rudar (prvi meč 0:0)

Jezero - Zeta (0:2)

Grbalj - Ribnica (3:1)

Mogren - Bokelj (0:0)

Petrovac - Zabjelo (2:1)

Mladost - Mornar (1:2)

Lovćen - Crvena stijena (1:2)

Sve utakmice počinju u 14 časova.