Čestitke povodom sjutrašnjeg Kurban-bajrama

Za islamske vjernike Kurban-bajram slavi vjeru u boga, razumijevanje i ljubav, a proslavlja se četiri dana

66 pregleda158 komentar(a)
Meka, Foto: Reuters
14.10.2013. 14:37h

Muslimanski vjernici sjutra obilježavaju najznačaniji islamski praznik, Kurban-bajram, koji se proslavlja četiri dana. Za islamske vjernike to je dan vjere u boga, razumijevanja i ljubavi.

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, čestitao je Kurban Bajram građanima islamske vjeroispovijesti, vjernicima, starješinstvu i Reisu Islamske vjerske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću.

„Želim da u ovim danima svi domovi budu puni radosti i ljubavi za bližnje. Neka ovaj veliki praznik svojom plemenitom porukom osnaži duh solidarnosti, čovjekoljublja i dobrote“, kazao je Vujanović i poručio da treba učiniti da Crna Gora uvijek bude primjer međukonfesionalne i multietničke harmonije.

Reisu islamske zajednice u Crnoj Gori i svim vjenrnicima, Kurban bajram čestitao je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić. On je kazao da je uvjeren da će i ove praznične dane pripadnici islamske vjeroispovijesti provoditi u uvjerenju da su tolerancija i međusobno uvažavanje, uz poštovanje različitosti pretpostavka za dalji skladan suživot u Crnoj Gori, a ujedno i temeljni uslov da svaka nacionalna i vjerska zajednica razvija, njeguje i afirmiše svoje najviše vrednosti.

"Siguran sam da ćete i ovaj praznik slaviti sa vašim susjedima svih vjera, i po ko zna koji put u istoriji pokazati da su međusobno poštovanje i širenje ljubavi prema najbližima i svim ljudima dobre volje, vrijednosti crnogorske države kojima se ponosi već vjekovima", poručio je Krivokapić.

Praznik Kurban Bajram čestitao je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović i predsjednici Socijalističke narodne partije i Bošnjačke stranke Srđan Milić i Rafet Husović.