Raketić: Sumnjam da je požar podmetnut

Raketić je odranije prepoznat kao vrlo kritički nastrojen prema preduzetnicima koji grade male elektrane na području Andrijevice i nemilosrdno uništavaju prirodne resurse

267 pregleda1 komentar(a)
andrijevica zapaljen automobil, Foto: Privatna arhiva
29.10.2018. 08:58h

Trener Rukometnog kluba “Berane 2003” Vesko Raketić, kazao je da sumnja da je podmetnut požar u kojem su izgorjeli minibus i dva kombija tog sportskog kolektiva.

Šef andrijevičkog DF-a i odbornik u lokalnom parlamentu kaže da nije u potpunosti zadovoljan vještačenjem koje je uradila policija iz Berana, nakon što su vozila parkirana ispred njegove kuće u andrijevičkom selu Novotna planula u subotu uveče.

“Ne znam šta da kažem. Bila je policija, i sada treba da čekamo forenzički nalaz iz Podgorice da se vidi uzrok eksplozije i požara... Blago rečeno, to što sam vidio da se radi i kako se radi, nije dovoljno dobro, i zato ću zatražiti ujutru od tužilaštva da pošalju vještake za požare iz Podgorice. Otvoreno sumnjam da je požar podmetnut”, rekao je Raketić juče “Vijestima”.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić ocijenio je juče da je paljenje vozila u dvorištu Raketića napad ne samo na njega, nego i na taj politički savez.

“Tim očigledno smišljenim i kukavičkim činom pokušava se opomenuti i zastrašiti naš odbornik da ne zastupa više politiku DF-a i da se ne suprotstavlja lokalnim tajkunima koji žele da naprečac zarade novac zloupotrebljavajući prirodne resurse koji su vlasništvo svih građana na sjeveru Crne Gore. Takođe, Raketić je u svom radu prozivao i kriminalne bande, koje su sigurno htjele da mu nanesu zlo”.

On je kazao da u DF-u očekuju da će se nadležni oglasiti povodom ovog ovog slučaja i podsjetio da je prije godinu u Nikšiću zapaljen i automobil šefa kluba poslanika DF-a Milutina Đukanovića.

“I pored naših upornih prozivki da se pronađu počinioci, istraga još uvijek ‘nije dala nikakve rezultate’”.

Raketić je ispričao da su vozila parkirana ispred njegove kuće, nakon što su samo sat-dva ranije stigli iz Podgorice, sa utakmice.

“Razvezao sam djecu i parkirao kombi ispred kuće. Odjednom, oko 23.30 začula se eksplozija. Istrčao sam iz kuće i dva kombija su bila u plamenu. Bila je još jedna detonacija koja je i mene oborila sa nogu i ugruvala”.

Raketić kaže da su prvo stigli vatrogasci iz Berana i spriječili da se vatra ne prenese na kuću.

Predsjednik Nove, odnosno DF-a u Andrijevici, odranije je prepoznat kao vrlo kritički nastrojen prema preduzetnicima koji grade male elektrane na području Andrijevice i nemilosrdno uništavaju prirodne resurse.

Raketić je prije desetak dana bio jedini odbornik koji je prisustvovao velikom protestu vatrogasaca ispred zgrade Opštine u Andrijevici, zbog odluke predsjednika Srđana Mašovića da ne rade poslije 22 sata i sistematizacije za koju vatrogasci tvrde da je politički motivisana.

On je sportista i sportski radnik u Beranama tri decenije. Trenutno je trener ženskog i muškog rukometnog kluba “Berane 2003”.

U autobusu i kombijima koji su izgorjeli nalazio se i veliki dio opreme kluba.

Iz strukovnog Sindikata Službe zaštite saopštili su da su se, nažalost, pokazala opravdanim njihova strahovanja da se nešto ovako može desiti i da je potpuno suludo da je Andrijevica jedini grad na svijetu gdje vatrogasci ne rade poslije 22 sata.