Policija provjerava poslovanje Lazovićevog resora

Iz Uprave policije, u zvaničnim odgovorima nisu precizirali što je konkretno bio predmet provjere u MID-u

15 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
13.10.2013. 06:38h

Inspektori kriminalističke policije provjeravaju poslovanje Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije (MID), na čijem je čelu Vujica Lazović.

U vrhu Uprave policije potvrđeno je “Vijestima nedjeljom” da su službenici Sektora za suzbijanje privrednog kriminala uzeli dio poslovne dokumentacije za provjeru rada MID-a, kao i da je dio dokumentacije predat tužilaštvu.

Iz Uprave policije, u zvaničnim odgovorima nisu precizirali što je konkretno bio predmet provjere u MID-u, pojašnjavajući da službenici Sektora kriminalističke policije rade redovnu kontrolu.

“Uprava policije MUP-a, Sektor kriminalističke policije (SKP), sprovodi redovne kontrole poslovanja pravnih lica i institucija, u sklopu svojih redovnih aktivnosti. Uprava policije mjere i radnje na provjeri poslovanja navedenih subjekata takođe sprovodi i po potrebi, shodno nalogu nadležnog tužioca ili informacijama kojima policija raspolaže, a sa kojima je tužilac prethodno upoznat”, saopštili su iz policije.

Oni ističu da su inspektori kriminalističke policije kontrolisali državne kompanije i državne organe.

“O svim preduzetim aktivnostima obaviješteni su nadležni tužioci”, pojašnjeno je iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, tužilaštvu su predati određeni ugovori Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Izuzev MID-a, inspektori će kontrolisati sve firme u kojima je većinski paket akcija u državnom vlasništvu.

Kontrola poslovanja “Plantaža” završena je, tvrdi sagovornik “Vijesti nedjeljom”, a policija će ispitati da li su nezakonito poslovale Elektroprivreda, Luka Bar, Željeznička infrastruktura, Željeznički prevoz, Jadransko brodogradilište, Institut “Simo Milošević”, Budvanska rivijera, Ulcinjska rivijera, Zavod za izvršenje krivičnih sankcija...