Novi slučaj nehumanosti: Svezao konja za „jugo”

S obzirom da se na automobilu, za koji je vezan konj, još nalaze stare tablice, izvjesno je da „jugo” nije registrovan već godinama

153 pregleda31 komentar(a)
Mučenje konja, Vezan konj, Foto: Čitalac reporter
09.10.2013. 15:18h

Neidentifikovani vozač neregistrovanog plavog “juga” vukao je za sobom svezanog konja, što je samo jedan u nizu slučajeva nehumanog postupanja sa životinjama, kažnjivog zakonom.

Na fotografiji čitaoca “Vijesti” vidi se konj svezan za automobil na kojem su stare registarske oznake PG 527 - 55, koji se, barem na papiru, vodi na Podgoričanina Ivicu Boljevića.

On, međutim, tvrdi da nije čovjek sa fotografije koji maltretira životinju i da je “juga” prodao prije više od pet godina.

Prema informacijama iz Uprave policije, automobil oznaka PG 527 - 55 registrovao je Boljević, ali je, s obzirom da se na njemu još nalaze stare tablice, izvjesno da “jugo” nije registrovan već godinama.

Boljević juče nije mogao da se sjeti kome je prodao “juga”, kojeg je čitalac snimio sa neobičnom zapregom.

“Automobil sam prodao prije 5-6 godina nekim momcima iz Zete i od tada mi se nikada nijesu obratili radi registracije. Znam da sigurno nijesam vukao konja automobilom, jer živim u zgradi u centru grada i nemam mogućnosti za držanje životinja, pogotovo ne konja. Taj automobil, i dok je bio u mom vlasništvu, rijetko sam vozio i služio mi je samo za odlazak u lov”, kazao je Boljević “Vijestima”.

Pomenuto nehumano postupanje jedan je u nizu slučajeva o kojima su “Vijesti” ranije pisale.

Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja predviđene su novčane kazne od 300 do čak 25 hiljada eura za mučenje i nehumano postupanje.