Golovin sjutra potpisuje za Monako i ima garantovano mjesto u prvom timu

Golovin bi u Monaku trebalo da igra iza našeg kapitena Stevana Jovetića, i najskuplji je ruski igrač u istoriji

51 pregleda0 komentar(a)
Aleksandar Golovin, Foto: Reuters
25.07.2018. 18:02h

Vezista CSKA i selekcije "zbornaje" Aleksandar Golovin sjutra će potpisati za Monako, potvrdio je potpredsjednik "kneževa" Vadim Vasiljev.

Golovin je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Mundijala u Rusiji, a od dvije identične ponude prema CSKA, od Čelsija i Monaka, sjajni igrač se odlučio za dres "kneževa".

CSKA je prepustila 22-godišnjem Golovinu da sam donese odluku, a prema ruskom novinaru Nobelu Arustmanu presudno je bilo obećanja Monaka da mu je garantovano mjesto u startnoj postavi.

"Ugovor je uobičajen, na pet godina. SCKA će dobiti 30 miliona i procenat od naredne prodaje. Smatram da je Golovin donio pravilnu odluku, pošto je vezni red Čelsija prebukiran sjajnim igračima. Znam da on vrijedi i prvog tima Čelsija, ali ipak treba karijeru graditi psotepeno a Monako je nova, veća etapa u njegovom razvoju. I srećni smo i iznenađeni što smo uspjeli da završimo transfer, jer sam još u maju imao informaciju da je prelazak Golovina u Juventus gotova stvar", kazao je Vasiljev.

Da je odlazak Golovina iz Rusije gotova stvar, u Rusiji su shvatili čim se ekipa CSKA bez njega uputila prema Nižnjem Novgorodu, gdje će 27. jula igrati sa Lokomotivom Superkup Rusije.

Golovin bi u Monaku trebalo da igra iza našeg kapitena Stevana Jovetića.

Golovinov transfer najveći je u istoriji za jednog ruskog igrača, a prethodno je Čelsi za Jurija Žirkova 2009. platio 21 milion. Aršavin je iz Zenita u Arsenal prešao za 16,5 miliona eura.

Spekuliše se da će Golovinova godišnja plata biti dva miliona eura.