Novi slučaj prevoza djece u gepeku Smarta

Automobil tipa Smart predviđen je za prevoz najviše dvije osobe a u skučenom skladišnom prostoru, kao što se vidi, pojedini nesavjesni vozači prevoze djecu

506 pregleda16 komentar(a)
29.09.2013. 16:38h

Čitalac reporter poslao je "Vijestima" fotografiju koja je napravljena na tzv. cetinjskim semaforima, u kojima se vidi da nepoznat vozač vozi djecu u gepeku automobila Smart, čime je ugrozio njihovu bezbjednost.

Automobil tipa Smart predviđen je za prevoz najviše dvije osobe a u skučenom skladišnom prostoru, kao što se vidi, pojedini nesavjesni vozači prevoze djecu.

Rukovodilac Ekspoziture saobraćajne policije u Podgorici Ilija Janjušević za "Vijesti" je ranije objasnio da je za saobraćajni prekršaj, koji se vidi na fotografiji, predviđena novčana kazna od 80 do 300 eura.

Ovo nije prvi put da se djeca smještaju u za to nepredviđen prostor u Smartu.

"Vijesti" su 8. avgusta prvi put pisali o ovakvom slučaju, kada je takođe čitalac reporter javio da se djeca prevoze u gepeku Smarta, za šta je poslao i fotografiju:

Nevjerovatno: Žena prevozila dvoje djece u gepeku Smarta >>>

"Zakon je propisao da je u motornom vozilu dozvoljeno prevoziti onoliko lica koliko je naznačeno u saobraćajnoj dozvoli. U smartu koji se vidi na fotografiji nalaze se tri osobe, a registrovan je za dvoje. Osim toga, putnici se moraju prevoziti na mjestima koja su za to predviđena, a ovdje je očigledno da se nalaze iza sjedišta, na nekom prostoru. Sa tog aspekta, nijesu ispunjeni uslovi za bezbjedan prevoz", rekao je Janjušević.

On je rekao da je jasno da je takva vožnja nebezbjedna. On je pojasnio da ne mora doći do saobraćajnog udesa da bi se putnici koji se voze na mjestu na kom se vidi na fotografiji povrijedili.

"Čak i u slučaju naglog zaustavljanja može doći do povrijeđivanja djece", rekao je Janjušević.

Nakon objave fotografije sa Smartom, drugi čitalac "Vijesti" nam je proslijedio i fotografiju napravljenu ljetos u Budvi, gdje se takođe vide djeca smještena u gepeku putničkog automobila:

Galerija