Atletiko gazduje u Madridu, pobjeda Barse, povreda Mesija

Nakon vodećeg gola Koste gosti su postavili zid na sredini koji domaći nisu mogli da probiju, a takva nemoć “kraljevskog kluba” odavno nije gledana

2 komentar(a)
28.09.2013. 22:20h

I to se dogodilo - Atletiko Madrid ostvario je prvu pobjedu protiv Reala u Primeri još od davnog od 30. oktobra 1999. godine!

Večerašnji trijumf “kolčonerosa” mnogo je vrijedniji od onog prije 14 sezona, jer je Real u međuvremenu promijenio nekoliko “galaksija” i oborio tri svjetska rekorda u visini transfera, a razlika u finansijskoj moći potpuno razdvojila klubove.

Presuda Koste, nemoć Reala

“Pobjeda Reala je obaveza, Atletika privilegija”, napisao je engleski magazin “4-4-2” u velikoj priči kojom je najavljen madridski derbi.

Mnoge genetacije Atletika propustile su svoju priliku, privilegovana je bila ekipa koju majstorski vodi Dijego Simeone. Golom Dijega Koste u 11. minutu, nakon asistencije Kokea kojoj je prethodila velika greška Di Marije, Atletiko je slavio na “Santjago Bernabeuu” i gurnuo u probleme Karla Anćelotija odmah na početku sezone.

“Dijego Kosta nadvio sumnju nad Anćelotijevim projektom”, napisala je “Marka” nakon meča.

Iako je ova ekipa Atletika već promijenila istoriju, majskim trijumfom protiv Reala u finalu Kupa nakon produžetaka, sinoćnja pobjeda je posebna. Ona je odvojila “kolčonerose” na pet bodova u odnosu na gradskog rivala, a sudeći prema sinoćnjem odnosu snaga, Real će se dobro namučiti da nadoknadi tu razliku.

Jer, pitao se Atletiko - nakon vodećeg gola Koste gosti su postavili zid na sredini koji domaći nisu mogli da probiju, a takva nemoć “kraljevskog kluba” odavno nije gledana.

Umjesto pred golom Kurtoe, ređale su se šanse ispred mreže Dijega Lopesa - Koke je pogodio prečku, Tijago okrznuo stativu, strijelac gola Kosta izlazio sam na golmana... “Kolčonerosi” su, međutim, propustili priliku da daju drugi gol, pa je Real u samom finišu iz stihijskih napada stvorio dvije šanse, ali rezervista Morata nije bio precizan.

Kristijano Ronaldo je bio odsječen, Benzema neprijemtan, a Bejl neupotrebljiv kada je ušao na poluvremenu. U igri Reala na početku sezone nema nikakve nikakvog reda i Anćeloti mora pod hitno da sanira stvar. Još malo pa će biti prekasno, Barselona i Atletiko već odmiču...

Rekord Barse, povreda Mesija

Barselona je lako prebrodila gostovanje Almeriji, ali Kataloncima nije bilo do slavlja - Leo Mesi, strijelac prvog gola u 21. minutu, napustio je teren zbog povrede samo sedam minuta kasnije.

Argentinac je povrijedio mišić desne noge i čeka ga pauza. Iako dijagnoza još nije uvrđena, “El Mundo Deportivo” piše da će sigurno propustiti meč sa Seltikom u Ligi šampiona i Valjadolidom u prvenstvu narednog vikenda.

Barselona je saopštila da će Mesi sjutra obaviti detaljne preglede, nakon čega će biti poznato koliko će tačno da pauzira.

A prije povrede, Mesi je obavio posao na terenu, pošto je u 21. minutu nakon akcije sa Pedrom otvorio svom tim put do pobjede, a treneru Tati Martinu do rekorda - Katalonci su, naime, sa sedam pobjeda u prvih sedam kola zabilježili najbolji start sezone u istoriji kluba.

Bez obzira na to, Martino nije bio impresioniran...

"Nismo kontrolisali igru u prvom poluvremenu. Gol Adrijana za 2:0 početkom nastavka nam je pomogao da prebrodimo ovaj meč, ali nisam zadovoljan. Igrali smo dobro samo u drugom poluvremenu, a ja želim da kontrolišemo stvari cijeli meč", kazao je Martino, koji je danas odmarao Ćavija i Nejmara.

Sevilja je osvojila bod u San Sebastijanu, iako je u finišu igrala sa igračem manje (isključen Kale), dok je Valensija protiv Rajo Valjekana zabilježila treći uzastopni trijumf.

Rezultati

Valensija - Rajo Valjekano 1:0

Žonas 37.

Almerija - Barselona 2:0

Mesi 21, Adrijano 56.

Sosijedad - Sevilja 1:1

Grizman 66 - Samperio 18.

Real - Atletiko 0:1

Košta 11.

Nedjelja

Osasuna - Levante (12)

Selta - Elće (17)

Espanjol - Hetafe (19)

Betis - Viljareal (21)

Ponedjeljak

Granada - Atletik Bilbao (22)

Tabela: Barselona i Atletiko po 21 bod, Real 16, Viljareal 14, Atletik Bilbao 12, Valensija 12, Espanjol 11, Malaga 9, Real Sosijedad 7, itd.

Galerija